Deze alternatieve scène uit 'Iron Man' zou een compleet ander MCU hebben opgezet

Deze alternatieve scène uit 'Iron Man' zou een compleet ander MCU hebben opgezet

Er zouden referenties worden gemaakt voor dingen waar we lang op hebben moeten wachten.

Het is alweer bijna vijftien jaar geleden sinds de release van Iron Man (2008). Wie had toen gedacht dat de film het startpunt zou worden van het intussen iconische Marvel Cinematic Universe?

Ook daarvoor al had Marvel meerdere successen op hun naam staan, waaronder de Spider-Man trilogie van Sam Raimi, de eerste X-Men trilogie van Fox en de twee Fantastic Four films. Echter, de eindcredits scene uit Iron Man luidde een geheel nieuw superheldenuniversum in.

Marvel Cinematic Universe
Dit superheldenuniversum kennen we tegenwoordig als het Marvel Cinematic Universe, wat begon met helden als Iron Man, Captain America, Thor en The Hulk. Vijftien jaar verder is de Infinity Saga afgerond en zijn bijna alle grote helden die hierin een rol speelde met welverdiend pensioen.

Nu zitten we aan het begin van de Multiverse Saga, waarin naast de nog overgebleven helden uit de Infinity Sage een gehele lijn aan nieuwe helden wordt geïntroduceerd zoals Shang-Chi, She-hulk en Moon Knight. Maar ook zullen binnenkort de X-Men en Fantastic Four hun opwachting maken.

End-credits
In de end-credits scene uit Iron Man zien we de ontmoeting tussen Tony Stark (Robert Downey Jr.) en Nick Fury (Samuel L. Jackson), waarbij het plan opgezet wordt voor The Avengers (2012).

Echter, in een alternatieve versie van de scene worden veel grotere dingen aangekondigd. Bekijk hieronder de alternatieve end-credits scene.


Nick Fury spreekt dus over "gamma accidents, radioactive bug bites, and assorted mutants," daarbij hintend naar The Hulk, Spider-Man en X-Men.

Compleet ander MCU
De referentie naar The Hulk viel te verwachten, aangezien het de eerstvolgende film zou worden. Maar de referentie naar Spider-Man zou natuurlijk niet naar Tom Holland's Spider-Man hebben verwezen, maar juist naar Raimi's Spider-Man en de mutants-verwijzing naar de X-Men films van Fox.

De opzet en plannen leken aanvankelijk dus veel groter dan alleen het Avengers Initiative en het zou een compleet anders MCU hebben opgeleverd. Maar de samenwerking met andere studios zou juist grote complicaties hebben opgeleverd, aangezien Spider-Man bij Sony lag en de X-Men bij Fox.

15 jaar wachten
Het maakt voor de voornaamste reden dat de plannen uiteindelijk niet werden doorgevoerd, en Marvel nam de juiste beslissing met The Avengers, die op dat moment minder bekende helden waren dan Spider-Man en X-Men.

Marvel Studios en de fans hebben intussen een reis van bijna 15 jaar achter de rug. Fans waren dan ook door het dolle heen met de verschijning van Tobey Mcguire in Spider-Man: No Way Home (2021), het intreden van de X-Men via het aankomende Deadpool 3 en de aangekondigde Fantastic Four film.

Uiteindelijke kostte het dus 15 jaar voordat de aankondigingen uit deze alternatieve eindscene zouden worden uitgevoerd. En misschien was dit juist goed, anders hadden we nooit het MCU gehad zoals we het nu kennen.

De eerstvolgende Marvelfilm is Guardians of the Galaxy Vol. 3 van regisseur James Gunn, welke vanaf 5 mei in de bioscopen te zien zal zijn.



NieuwsFilm

meest populair