Netflix Originals: dit zijn 5 indrukwekkende oorlogsfilms van Netflix zelf

Netflix Originals: dit zijn 5 indrukwekkende oorlogsfilms van Netflix zelf

5 topfilms om nu te bekijken.

Inmiddels heeft Netflix flink wat eigen producties uitgebracht. Hieronder lees je over 5 oorlogsfilms van Netflix zelf die zeker de moeite waard zijn.

Im Westen Nichts Neues
De kans is groot dat je al van Im Westen Nichts Neues (All Quiet on the Western Front). De film won maar lieft 4 oscars bij de Academy Awards. De film toont de angstaanjagende ervaringen en ellende aan het westelijk front tijdens de Eerste Wereldoorlog vanuit het perspectief van een jonge Duitse soldaat.

Munich: The Edge of War
George MacKay speelt na de succesvolle WOI-film 1917 weer de hoofdrol in een oorlogsfilm. Hij speelt een Britse diplomaat die in de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog naar München, waar ook een oud-klasgenoot van hem uit Oxford onderweg is, maar voor de Duitse regering werkt.

Operation Finale
Met hoofdrollen die vertolkt worden door topacteurs als Ben Kingsley en Oscar Isaac zou je niet zeggen dat Operation Finale een beetje onder de radar is gevlogen bij mensen. Deze WOII-thriller gaat over een team van Israëlische geheim agenten die op zoek gingen naar de nazi-officier die het brein was achter de Holocaust.

The Siege of Jadotville
Deze spannende film speelt zich af in 1961 en gaat over een veldslag tussen 3000 Congolese soldaten en een Ierse VN-troepenmacht van 150 man, onder leiding van commandant Patrick Quinlan (Jamie Dornan).

Sand Castle
Sand Castle volgt een peloton dat in het onveilige en onstabiele Iraakse dorpje Baqubah een watersysteem repareert. De inwoners zijn hier dankbaar voor, maar er blijken ook vijanden in de buurt te zitten die het Amerikaanse peloton niet zo waarderen en zien ze het liefst vertrekken, al moeten ze geweld toepassen. Met een sterrencast bestaande uit o.a. Henry Cavill, Nicholas Hoult en Toby Kebbell is dit zeker een aanrader.

NieuwsFilm

meest populair