Onverwacht: Deze Marvel-film is een van de meest winstgevende blockbusters van 2022

Onverwacht: Deze Marvel-film is een van de meest winstgevende blockbusters van 2022

'Doctor Strange 2' deed het verbazend goed.

De terugkeer van Deadline's Most Valuable Blockbuster-toernooi heeft tot onverwachte resultaten geleid. Doctor Strange in the Multiverse of Madness scoort namelijk bizar hoog.

Het is niet gek dat een Marvel-film zo hoog staat in de lijst. De franchise is tenslotte de grootste in heel Hollywood, maar dat de tweede Doctor Strange zo hoog in de lijst staat is best bizar.

Doctor Strange pakt de vierde plek
Er is bekend gemaakt dat de film de vierde plek in het Most Valuable Blockbuster-Toernooi heeft bemachtigd. Deadline rekent dat de totale omzet van Doctor Strange 2, 780 miljoen dollar is.

Vervolgens is er berekend dat alle uitgaven bij elkaar opgeteld, 496 miljoen dollar is. Dit betekent dat de film maar liefst 284 miljoen dollar heeft opgeleverd voor Disney. Dat is een flink zakcentje winst voor het bedrijf.

Doctor Strange haalt Black Panther in
Het meest verbazingwekkende van dit nieuws is misschien wel dat Black Panther: Wakanda Forever lager op de lijst staat. De film pakt namelijk de vijfde plek, met een winst van 259 miljoen dollar. Dit komt als een verrassing, aangezien Black Panther veel beter werd ontvangen door zowel recensenten als het publiek.

De top drie van de lijst wordt in de komende dagen bekend gemaakt.



NieuwsFilm

meest populair