Deze $140 miljoen kostende fantasyfilm moet nog altijd uitkomen

Deze $140 miljoen kostende fantasyfilm moet nog altijd uitkomen

Maar gaat dat ooit nog gebeuren?

Filmbudgetten lijken de afgelopen jaren alsmaar te groeien. Toch zien niet elke producties het daglicht. De film Empires of the Deep kostte maar liefst $140 miljoen dollar om te maken, toch heeft deze film nooit een release mogen krijgen.

Empires of the Deep is een Chinese film die het directe antwoord moest zijn op Avatar van James Cameron. De opnames begonnen in 2010, toch is deze film 13 jaar na dato nog steeds niet uitgekomen.

Grote Namen
Al vanaf het begin werden er grote namen verbonden aan de fantasyfilm. Zo zouden Sharon Stone en Monica Bellucci rollen spelen als zeemeerminkoninginnen. Ook was Star Wars: The Empire Strikes Back-regisseur Ivan Kershner actief als producent.

De film is ondertussen al 4 keer gewisseld van regisseur. De geplande release stond voor 2012, echter kreeg het smachtende publiek enkel een trailer voorgeschoteld.



Problemen
Alles wijst erop dat de productie van de film een regelrechte nachtmerrie is. Zo zijn er 40 verschillende herschrijvingen van het script geweest. Ook beklaagden figuranten zich over de gevaarlijke omstandigheden op de filmset.

Kostuums zouden worden vastgelijmd op de acteurs met lijm die daar niet voor bedoelt is, ook werd er roekeloos omgegaan met dieren.

Of Empires of the Deep ooit een release gaat krijgen is nog maar de vraag.

NieuwsFilm

meest populair