Matt Damon én Pedro Pascal pakken hoofdrollen in volgende Coen-film

Matt Damon én Pedro Pascal pakken hoofdrollen in volgende Coen-film

Ethans allereerste film zonder zijn broer Joel; het einde van een tijdperk?

Sinds hun Netflix-film The Ballad of Buster Scruggs is het opvallend stil gebleven rondom de regisseursbroers Ethan en Joel Coen. Vijf jaar later is er toch weer een nieuwe film op komst; van één van de twee Coen Brothers dan.

Drive-Away Dolls gaat het 'solo regiedebuut' van Ethan Coen heten wat hij samen met zijn vrouw Tricia Cooke heeft geschreven. Cooke verzorgde de montage voor diverse Coen Brothers-klassiekers zoals Fargo, The Big Lebowski en O Brother, Where Art Thou? en zal ook deze film weer monteren.

Roadmovie
Het gaat een zogenoemde 'roadmovie' worden waar twee vriendinnen impulsief naar Florida rijden, maar al snel hun plannen moeten wijzigen als ze een bende onbekwame boeven tegen het lijf lopen.

Wat hun rollen precies gaan zien is nog niet bekend gemaakt, maar actiehelden Matt Damon en Pedro Pascal, die de laatste jaren ook zich van hun komische kant hebben getoond, zijn onlangs aan de cast toegevoegd.

Zwarte komedie
Dat Ethan nu geheel afziet van een samenwerking met Joel is erg opvallend, maar als we de logline mogen geloven klinkt het toch weer als een heerlijke, absurdistische zwarte komedie met een sterke cast zoals we die kennen van diverse eerdere projecten samen met zijn broer.

Eind dit jaar zal de film te zien zijn in de (Amerikaanse) bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair