Nieuwe onthulling: Marvel verloor bijna de volledige cast van 'Guardians of the Galaxy'

Nieuwe onthulling: Marvel verloor bijna de volledige cast van 'Guardians of the Galaxy'

Volgens Karen Gillan was de cast totaal niet blij met de controversiële beslissing van Disney.

Marvel heeft op het punt gestaan om de volledige cast van de Guardians of the Galaxy-films te verliezen na het ontslag van regisseur James Gunn. Dat heeft actrice Karen Gillan, die de blauwe cyborg Nebula speelt, onthuld in een interview.

In de zomer van 2018 werd Gunn ontslagen door Disney, het moederbedrijf van Marvel Studios, nadat bullebakken op Twitter een aantal oude tweets van hem hadden opgegraven met harde grappen.

Vertraging
De voorbereidingen voor Guardians of the Galaxy Vol. 3 waren op dat moment al gaande en na het ontslag van Gunn werd de productie uitgesteld. Nu verschijnt de film volgende maand in de bios.



Steun cast
Vrij snel na het ontslag van Gunn kwam de cast van de Guardians of the Galaxy-films - waaronder Chris Pratt (Star Lord) en Zoë Saldaña (Gamora) - met een statement naar buiten waarin ze hun steun voor Gunn uitspraken.



Dave Baustista was nog duidelijker. Separaat liet hij destijds weten niet terug te zullen keren als zijn personage Drax zonder Gunn in de regiestoel. Uiteindelijk werd Gunn in maart 2019 weer aangenomen.

Dreigend vertrek
In een nieuw interview heeft actrice Karen Gillan nu onthuld dat de sterren achter de schermen flink de druk hebben opgevoerd om Gunn terug te krijgen als hun regisseur. Ze waren namelijk bereid om allemaal te stoppen met hun Marvel-rollen.

"We hebben een gesprek gehad met de volledige cast en kwamen allemaal tot de conclusie dat we de derde film absoluut niet wilden maken zonder hem", zegt ze in een interview met Empire.

Dat moeten toch wel spannende tijden zijn geweest voor Marvel en Disney.

NieuwsFilm

meest populair