Topregisseur Wes Anderson dingt mee naar topprijs voor 'Asteroid City'

Topregisseur Wes Anderson dingt mee naar topprijs voor 'Asteroid City'

Hij dingt daardoor ook mee voor een Gouden Palm.

Onder filmhuis-liefhebbers is de naam van de regisseur en scenarist Wes Anderson alom bekend geworden met films als Fantastic Mr. Fox, The Grand Budapest Hotel en recenter The French Dispatch. Het is nu bekend gemaakt dat zijn nieuwe film, Asteroid City, is opgenomen in de competitie van het Filmfestival van Cannes en daar volgende maand dus in première zal gaan.

Andersons nieuwe film, die hoogstwaarschijnlijk weer een kleurrijke lust voor het oog gaat worden met strak geregisseerde shots, speelt zich af in de jaren vijftig waar in een Amerikaans woestijnstadje de Junior Stargazer-conventie plaatsvindt.

Terug naar Amerika
Er komen studenten en ouders vanuit het hele land op het stadje af. Tijdens deze conventie worden ze samengebracht voor een wetenschappelijke competitie en nog veel meer.

Asteroid City is daarmee de Andersons eerste film in ruim tien jaar die zich, in plaats van Europa of Azië, weer op Amerikaanse bodem afspeelt.

Absolute sterrencast
Zoals we van hem gewend zijn pakt hij weer gigantisch uit met een enorme cast van Hollywood-grootheden, waaronder Tom Hanks, Scarlett Johansson, Margot Robbie, Edward Norton, Bill Murray, Steve Carell, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Tilda Swinton, Adrien Brody en Bryan Cranston.

Vanaf 22 juni draait Asteroid City in de Nederlandse bioscoopzalen.



NieuwsFilm

meest populair