Jongste filmkijkers geschokt door 'American Pie'-franchise: "Dit kan echt niet"

Jongste filmkijkers geschokt door 'American Pie'-franchise: "Dit kan echt niet"

Tijd voor de tere zieltjes...

De comedy American Pie is alweer bijna een kwart eeuw oud en was destijds een regelrecht schot in de roos bij het 'millennial'-publiek. Maar hoe kijkt de huidige generatie Z hier eigenlijk tegenaan?

Het antwoord moge duidelijk zijn. Hoewel enkele tieners de foute vunzige humor nog wel kunnen waarderen, is het overgrote deel het erover eens dat de films tegenwoordig als zéér problematisch overkomen...

Een groep van 16- tot 19-jarigen werd gevraagd om naar American Pie te kijken, maar ook naar klassiekers als Clueless, Bring It On en Dude, Where's My Car.

In de iconische Amerikaanse hit sloten vier onhandige tienerjongens een hilarisch pact: je maagdelijkheid verliezen op het schoolbal of het risico lopen als 'loser' naar de universiteit te gaan. Het werd een megasucces dat maar liefst drie vervolgen opleverde en daarnaast vijf spin-offs.

Volstrekt belachelijk
Vice nam verschillende meningen op die allemaal duidelijk zijn in hun oordeel: "Ik kan me serieus niet voorstellen dat dit om zoveel redenen vandaag wordt gemaakt". "Het irriteerde me omdat de hoofdpersonages seksistische verliezers zijn en geen vrouwelijke aandacht verdienen".

"De mannelijke personages willen alleen maar seks en zijn bereid om alles te zeggen en te doen om de meisjes te overtuigen. Ik weet niet of dat toen realistisch was, maar gelukkig behandelen mannen vrouwen nu met veel meer respect en gelijkheid". "Het deel waarin Jim en zijn vrienden de buitenlandse uitwisselingsstudente in hun kamer filmen, is shocking".

"Ze trekken niet eens de moraliteit in twijfel om dit te doen, het lijkt op een grap en die gasten zijn allemaal 'legendes' om het plan te laten werken. Het is een enorme schending van de privacy en absoluut een zedendelict, een tienerfilm vandaag de dag zou dit onmogelijk toestaan".

Echter vindt niet iedereen dat de titel van Paul Weitz slecht is verouderd: "De AP-franchise is absoluut legendarisch", "Steve Stifler is the man" tot "Mijn dochter wordt vandaag 15 en ik ga deze aanbevelen"!

Degenen die het met het laatste eens zijn, kunnen zich gaan verheugen, want er komt namelijk binnenkort nóg een aflevering in de hoofdreeks.



NieuwsFilm

meest populair