Meer 'Evil Dead'-films in de maak? De "Evil Dead Bible" bepaalt het lot

Meer 'Evil Dead'-films in de maak? De "Evil Dead Bible" bepaalt het lot

De franchise kan nog wel even door!

Kan je geen genoeg krijgen van de Evil Dead-franchise? Gelukkig maar, want er lijkt voorlopig nog geen einde aan de horrorreeks. Met de komst van Evil Dead Rise, kunnen we voorzichtig naar de toekomst kijken.

De Evil Dead-reeks bestaat al sinds de jaren tachtig, maar is sinds een korte tijd weer nieuw leven ingeblazen. Daar heeft wel zo'n tien jaar tussen gezeten. De maker Sam Raimi is voorlopig niet van plan heel lang te wachten.

Bijbel
Daar heeft hij een bijzonder plan voor bedacht met zijn broer: de Evil Dead Bible. Het zal in kaart brengen hoe de toekomst voor de franchise eruit zal zien. Dat onthult Evil Dead-ster Bruce Campbell in een interview met AV Club.

Vooruitgang
"Ik denk dat de verhalen meer vooruitgang gaan boeken. We gaan proberen ze meer om de twee of drie jaar te doen en niet meer om de tien jaar", zegt Campbell die nog altijd nauw betrokken is bij de horrorreeks.

Toekomst
"Het is de eerste keer dat Sam met zijn broer Ivan samenwerkt om alles in kaart te brengen in een soort Bijbel", deelt de acteur. "Het moet schrijvers en regisseurs een idee geven waar de franchise naartoe gaat. (...) Het moet allemaal nog worden bepaald."

Evil Dead Rise is de vijfde film in de Evil Dead-franchise en draait vanaf vandaag in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair