Dit zijn de mogelijkheden voor een 'Fortnite'-film

Dit zijn de mogelijkheden voor een 'Fortnite'-film

Donald Mustard laat weten of er al plannen zijn.

Films gebaseerd op bekende videogames zijn over het algemeen een hit-or-miss, aangezien er enkele pareltjes uit zijn ontstaan maar ze zeker niet allemaal even goed of succesvol zijn.

Het overdonderende succes van The Super Mario Bros. Movie van Nintendo en Illumination en de serie The Last of Us van HBO laat zien dat het publiek niet moe wordt van een gameverfilming op zijn tijd. De vraag is welke wordt de volgende?

Fortnite?
Een van de meest voor de hand liggende mogelijkheden is natuurlijk een verfilming van de game Fortnite. Op het moment is het spel namelijk nog altijd een van de populairste videogames in de wereld.

Steve Weintraub van Collider was aanwezig bij het Sands International Film Festival in Schotland waar hij de kans kreeg om te spreken met Donald Mustard, Chief Creative Officer bij Epic Games, over de mogelijkheid voor een adaptatie van de videogame.

Niets is uitgesloten
Hoewel het antwoord van Mustard erop duidt dat er op het moment geen plannen in de pijplijn zitten voor op de korte termijn, lijken zijn woorden ook niets uit te sluiten.

"Ik weet het niet. Persoonlijk wil ik dingen doen die altijd authentiek aanvoelen en die een goed verhaal vertellen. Dus, het is niet iets waar we nu actief aan werken. Ik ga niet zeggen dat het nooit zou gebeuren." zo verteld Mustard.

"In feite, ik bedoel, ik weet precies hoe ik de Fortnite wat dan ook zou doen. Precies. Ik weet precies het verhaal dat ik zou willen, maar dat is nu niet de focus. Ik heb geen tijd."

Directe goedkeuring
Hij lijkt er dus op dat er binnenkort niet vlug een verfilming zal komen van het populaire videospel. Echter, als de plannen er eenmaal zijn zal het niet een grote verrassing zijn dat het project gauw zou kunnen worden doorgevoerd. Ook hier was Mustard zeer direct over.

"O ja, een Fortnite film wordt in een seconde door elke studio goedgekeurd. Het is gewoon dat er andere dingen zijn waar we nu aan werken."

Er zullen in de tussentijd nog wel genoeg videogame verfilmingen verschijnen voordat een mogelijke Fortnite-film de bioscoopzalen bereikt, zoals de aankomende Sonic the Hedgehog 3.

Daarbij draait The Super Mario Bros. Movie ondertussen nog in de Nederlandse bioscoopzalen.



NieuwsFilm

meest populair