Lichaamsdubbel in 'Harry Potter' doet onthulling over iconische scène: "dat was Emma Watson niet"

Lichaamsdubbel in 'Harry Potter' doet onthulling over iconische scène: "dat was Emma Watson niet"

Flick Miles kreeg veel meer werk dan gedacht.

Emma Watson brak al als kindsterretje door in Hollywood dankzij haar rol als Hermoine Granger in de geliefde Harry Potter-franchise. Ondanks het feit dat zij bijna al haar scènes zelf opnam, heeft haar 'stunt double' ook heel wat iconische scènes van Watson overgenomen.

Natuurlijk zijn de films zo in elkaar gezet dat je elke keer denkt dat je weer Watson op het grote scherm ziet, maar dat is lang niet altijd het geval. Hier laat Flick Miles, haar stuntdubbel, zich nu over uit.

Werk
Zo zegt Miles: "Ik vind eerlijk gezegd niet dat ik echt veel op Emma lijk, maar we hebben min of meer dezelfde bouw, vorm gezicht, etc. Ik deed auditie en kreeg de baan! Het ging in eerste instantie om 12 weken, maar uiteindelijk werden het 4 fantastische jaren!"

Ook kreeg Miles behoorlijk veel te doen. Zij gaf fans de mogelijkheid om haar vragen te stellen over de franchise. De meeste mensen wilden weten of zij af en toe het stokje van Watson heeft moeten overnemen tijdens belangrijke scènes. Wat blijkt nu, dit is behoorlijk vaak het geval geweest.

Scènes
Zo zegt Miles: "Weten jullie nog het moment dat Hermione in een kat verandert? Nou, dat ben ik! Emma had namelijk een allergische reactie op de lijm die gebruikt werd, dus moest ik het speciale 'katpak' dragen". Bekijk deze scène nogmaals hieronder.



Meer
Daar blijft het echter niet bij. Zo vervolgt Miles: "Ook moest er een 'beeld' van Hermione gemaakt worden, op het moment dat ze haar versteend terugvinden aangezien ze de Basilisk heeft gezien. Ik was degene die diende als model voor het beeld. Je moet het een beetje zien alsof je je arm breekt en je arm in verband moet. Dit moest gebeuren met mijn hele lichaam".

Ook mocht Miles Tom Feltons Draco Malfoy slaan: "Ik heb Tom echt mogen 'slaan'. Aangezien we Hermione's gezicht niet zien maar alleen haar rug, mocht ik dit doen. Ik weet wel niet zeker of mijn shot degene is die we in de film zien, want ik sloeg niet zo hard!"



NieuwsFilm

meest populair