Compleet nieuwe 'Transformers'-trilogie krijgt interessante plotdetails

Compleet nieuwe 'Transformers'-trilogie krijgt interessante plotdetails

We gaan terug naar de oorsprong van Optimus Prime en Megatron.

Na ruim zes jaar moet de Transformers-franchise deze zomer nieuw leven ingeblazen worden met de live-action film Transformers: Rise of the Beasts. Waarna volgend jaar een grote animatiefilm op de planning staat. Hierover zijn vandaag de eerste details bekend geworden.

Wat al eerder bekend was was dat de film zal worden geregisseerd door Josh Cooley, wie in 2019 nog verantwoordelijk was voor Toy Story 4. Ondanks dat de franchise zijn oorsprong zag in een geanimeerde televisieserie, werd er nog niet eerder een grote animatiefilm gemaakt over de gigantische robots.

Oorsprongsverhaal
In een gesprek met Collider heeft franchiseproducent Lorenzo di Bonaventura enkele onthullingen gedaan over welke kant het verhaal op gaat in de animatiefilm. De film zal vooral gaan draaien om de oorsprong van de jonge Megatron en de jeugdige jaren van Optimus Prime, zo vertelt hij:

"Wanneer je de oorsprong kent, weet je dat ze vroeger vrienden waren en na verloop van tijd lijnrecht tegenover elkaar kwamen te staan dankzij verschillende gebeurtenissen. We vertellen dus het jonge Optimus en jonge Megatron-verhaal. Dit is het oorsprongsverhaal van echt alle Transformers, vanaf hoe het begon, hoe ze groeiden en uit elkaar groeiden."

Natuurlijke trilogie
Daar voegde di Bonaventura aan toe dat het verhaal dat ze willen vertellen een "natuurlijke trilogie" betreft en er al meerdere films gepland staan:

"We hopen dat er genoeg emotionele basis is, wat zou kunnen leiden tot een trilogie. Ik ben niet altijd op zoek naar meerdere films, maar er valt zoveel te vertellen over de oorsprong van deze karakters. Je gaat Cybertron zien op een manier die je nog niet eerder hebt gezien en omdat we animatie doen, mogen we echt compleet los gaan. Een live-action film zou mogelijk in de miljarden dollars lopen."

Eerst deze film
Tot slot laat di Bonaventura weten dat de nadruk in eerste instantie ligt op het tot een succes maken van deze eerste film:

"Ik zou het zo willen zeggen, we besteden niet veel tijd aan het nadenken over deel twee en drie, het is al lastig genoeg om een goede film te maken."

Nieuwe trailer
Komende week verschijnt er een nieuwe trailer van Transformers: Rise of the Beasts, de teaser trailer zie je hieronder. Die film moet vanaf 8 juni te zien zijn in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

De nieuwe animatiefilm, welke de werktitel Transformers: A New Generation draagt, verschijnt volgend jaar zomer pas.



NieuwsFilm

meest populair