'Indiana Jones 5' heeft een openingsscène van 25 minuten!

'Indiana Jones 5' heeft een openingsscène van 25 minuten!

En dat is ook nog eens één grote terugblik...

De Indiana Jones-franchise begint vaak met een scène die de toon van het avontuur zet, maar niet direct een rol speelt in het vervolg en bij Indiana Jones and the Dial of Destiny is dat niet anders.

Hoewel de meeste van deze sequenties zich relatief dicht bij de tijdlijn van de rest van de plot afspelen, eiste dit project van regisseur James Mangold dat hij verjongingstechniek voor hoofdrolspeler Harrison Ford gebruikte.

Ruim 25 minuten!
In de flashback zien we de archeoloog uiteraard in een actievolle ervaring, maar de bedoeling was vooral om te weerspiegelen hoeveel er is veranderd wanneer het verhaal uiteindelijk vooruit springt naar 1969.

Mangold: "Ik liet het los en concentreerde me gewoon op het draaien van een lang beginspektakel. Het doel was om de fans een volmondig voorproefje te geven van wat ze zo erg hebben gemist. Want in 1969 zullen ze zich moeten aanpassen aan wat nu anders is dan wat het was".

Speelduur
De openingsscène toont daarmee niet alleen indrukwekkende speciale effecten, maar is ook veruit de langste in de nu vijfdelige franchise.


Volgens de laatste rapporten wordt de officiële lengte meer dan 140 minuten, waardoor het publiek nog steeds genoeg de tijd heeft om ook van de "hedendaagse" avonturen van Indy te kunnen genieten.

Releasedatum
Indiana Jones and the Dial of Destiny staat momenteel gepland om op donderdag 29 juni in de Nederlandse bioscopen te verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair