De klassieker 'Braveheart' met Mel Gibson klopt van geen kant

De klassieker 'Braveheart' met Mel Gibson klopt van geen kant

Een topper, ja dat wel, maar wel met de nodige foutjes.

Mel Gibson was al in heel wat iconische films te zien, maar een van zijn beste werken is ongetwijfeld Braveheart. Toch klopt er heel wat niet in de film...

De iconische film gaat over William Wallace, wiens vrouw en familie vermoord werden door Britste soldaten. Hierna verzamelt hij een reeks lotgenoten om zich heen om zich te verzetten. In het begin stelt zijn groep niet echt veel voor, maar langzaam maar zeker vormen ze een echt leger. Bekijk hieronder nog eens de trailer.



Foutjes
Ondanks het feit Braveheart zeker wel een cultfilm genoemd mag worden, klopt niet alles in de film. Ten eerste al de titel. Het was namelijk niet William Wallace die Braveheart genoemd werd, maar de Schotse koning Robert the Bruce, maar dat is niet het enige dat niet klopt.

Zo zit de beste vriend van Wallace, Sir John de Graham, niet in de film, wordt Edward II juist neergezet als een ongelofelijke bruut en heeft de iconische speech die Wallace in de film geeft nooit plaatsgevonden.

Meer
Daar blijft het niet bij. Ook de nodige vechtscenes kloppen niet, waaronder die van de Battle of Stirling Bridge. De titel geeft het al aan: in het echte leven speelde een brug tijdens dit gevecht een hoofdrol, maar in de film zit geen brug.

Tijdens de Battle of Falkirk neemt Robert the Bruce het juist weer op tegen de schotten, maar ook dit lijkt niet te kloppen. Bovendien is de kleding, wapens en zelfs de iconische blauwe gezichtsverf van Braveheart en zijn mannen enkel en alleen in de film te zien, want in het echt zag het leger er heel ander uit. Kortom, Braveheart blijft een topfilm, maar wel met de nodige foutjes...

NieuwsFilm

meest populair