Waarom 'Scream VI' zich afspeelt op de oneigenlijke locatie

Waarom 'Scream VI' zich afspeelt op de oneigenlijke locatie

In een stad met miljoenen inwoners, hoort niemand je schreeuwen

Geen suffe buitenwijk als de locatie voor het spannende verhaal van Scream VI. De filmmakers leggen uit waarom ze deze keuze hebben gemaakt.

In de allernieuwste toevoeging aan de franchise bekijken we hoe de vier overlevenden van de Ghostface-moorden een nieuw thuis hebben gevonden in het drukke New York.

Alles behalve saai
Er blijkt alleen geen ontsnappen aan Ghostface, want in New York aangekomen, duikt de gemaskerde griezel drievoudig weer op. De groep moet een manier vinden om voor altijd van Ghostface en zijn vele gezichten af te zijn.

Alles behalve saai dus en een compleet andere locatie dan de eerdere films uit de franchise.

Geen slaperige buitenwijk
Een bewuste keuze vertellen de filmmakers van Scream VI in de 'Horror City'-Featurette van Paramount Movies.



"We waren allemaal erg enthousiast over New York. Het heeft een energie die je gewoon graag in films ziet... in tegenstelling tot een kleine, slaperige buitenwijk als Woodsboro,"aldus regisseur Matt Bettinelli-Olpin.

De grootste box-office opening
De film is door critici en fans schreeuwend enthousiast ontvangen. Op Rotten Tomatoes scoort de film 77% en op IMDb scoort het een 7,1. Daarnaast heeft de zesde Scream-film de grootste box-office opening weten te behalen van de franchise.



Scream VI is nu te zien in de bioscoop en zal in juli worden uitgebracht op 4K Ultra HD SteelBook™, 4K Ultra HD Blu-ray™ en op dvd.

NieuwsFilm

meest populair