Titel en angstaanjagende eerste beelden onthuld voor nieuwe 'Exorcist'-film van Blumhouse

Titel en angstaanjagende eerste beelden onthuld voor nieuwe 'Exorcist'-film van Blumhouse

Het zal de eerste film worden binnen een nieuwe horror-trilogie van David Gordon Green.

Een halve eeuw na de release van de originele The Exorcist (1973) van regisseur William Friedkin, komt er dan werkelijk een nieuw vervolg wat de eerdere vervolgen links laat liggen.

Met zijn recent beëindigde Halloween trilogie wist regisseur David Gordon Green de franchise op succesvolle wijze nieuw leven in te blazen. Nu zal de regisseur ook de Exorcist franchise een reboot geven, en voor de aankomende film zijn enkele grootse onthullingen gedaan tijdens CinemaCon.

Reboot
De franchise krijgt een reboot in de vorm van een nieuwe trilogie, welke zal beginnen met het aankomende vervolg op Friedkin's originele Exorcist film. Tijdens CinemaCon hield Universal recent zijn panel en daar werd als eerste onthuld dat de film The Exorcist: Believer zal heten.

The Exorcist: Believer zal "de Exorcist franchise gaan uitbreiden en updaten in vele opzichten, zoals Green dat deed met Halloween," zo vertelde Jason Blum. Maar niet alleen werd de titel van de film onthuld, bovendien werden er ook eerste beelden van de film exclusief vertoond.

Eerste beelden
Degenen die aanwezig waren mochten genieten van de eerste beelden van de film, waarvan een gedetailleerde beschrijving online is verschenen. Deze beschrijving zal hieronder te lezen zijn, dus LICHTE SPOILERS voor als je liever wilt wachten tot de trailer online verschijnt.

De beelden tonen de dochter van een vader (Leslie Odom Jr.) die in het ziekenhuis ligt na drie dagen vermist te zijn geweest. Ze begint plotseling te stuiptrekken. In een katholieke kerk worden andere jonge meisjes het slachtoffer van demonische bezetenheid.

Pijnlijke kreten: "The body and the blood! The body and the blood!" De trailer eindigt met de onthulling van Chris MacNeil (Ellen Burstyn) die probeert de meisjes te helpen, waarvan één de naam van Chris' dochter op haar buik heeft gekerfd.

Trilogie
The Exorcist: Believer verschijnt nog deze herfst in de wereldwijde bioscopen en zal het eerste deel zijn ven een nieuwe trilogie. Echter, het werd jammerlijk al eerder aangekondigd dat de vervolgen exclusief op de streamingdienst Peacock zullen verschijnen in plaats van in de bioscoop.

Buiten de terugkeer van actrice Ellen Burstyn als Chris MacNeil zijn er ook rollen voor onder andere Jennifer Nettles (The Righteous), Ann Dowd (The Handmaid's Tale), Raphael Sbarge (Once Upon a Time), Okwui Okpokwasili (I Am Legend), en nieuwkomer Olivia Marcum in de hoofdrol.

The Exorcist: Believer verschijnt dus nog dit jaar vanaf 13 oktober in de wereldwijde bioscoopzalen.

NieuwsFilm

meest populair