Vanaf 2029 zijn heel wat scifi-films geen fictie meer

Vanaf 2029 zijn heel wat scifi-films geen fictie meer

Een onderzoek toont aan dat aliens misschien wel eens gaan reageren op onze oproep...

We hebben al heel wat alien-films gezien. Of je nu denkt aan klassiekers als Alien of E.T. of recentere pareltjes als District 9 en Arrival, er zijn er heel wat. Toch zijn deze fictiefilms over enkele jaren misschien helemaal geen fictie meer...

De nodige wetenschappers kijken naar het heelal, in de hoop een teken van buitenaards leven op te vangen. Dat is nog niet succesvol geweest, maar een nieuwe studie zegt nu dat het mogelijk is dat we binnen 10 jaar in contact komen met aliens. Sommige theorieën zijn zelfs al wat specifieker en geven het jaar 2029 aan.

Hoe dan?
Deze studie werd gevoerd door een team van de Howard Isaacson Universiteit in Californië. In het rapport staat dat Voyager 1 en 2 berichten hebben uitgezonden naar de twee dichtstbijzijnde sterren.

Als hier inderdaad buitenaards leven op rondloopt en iets terugstuurt, kan dat al tegen het einde van het decennium arriveren. De twee leidinggevende figuren van de studie, Isaacson en Reilly Derrick, lieten zich er over uit.

Reactie
Zo zegt het duo: "Deze uitgaande transmissies zijn al andere sterren 'tegengekomen' maar gaan ook nog verder de ruimte in. Mocht er leven zijn in andere zonnestelsels, dan zullen ze onze 'berichten' ontvangen".

De astronoom Jean-Luc Margot is minder optimistisch: "Onze signalen stellen niks voor. De kans dat deze opgevangen worden in miniem. Misschien is er ander leven, maar de kans dat zij op onze 'buurtplaneten' wonen is ontzetten klein, tenzij er miljoenen andere beschavingen zijn in de Melkweg".

Mocht het echt zover komen, laten we dan hopen dat de aliens iets vriendelijker zijn dan die hieronder...



NieuwsFilm

meest populair