De grote fout die de 'The Girl with the Dragon Tattoo'-films maakten

De grote fout die de 'The Girl with the Dragon Tattoo'-films maakten

Wat ging er mis?

David Fincher's verfilming van The Girl with the Dragon Tattoo met Daniel Craig en Rooney Mara in de hoofdrollen is nog steeds een zeer geliefde film en was destijds een groot succes. Hoe kan het dan dat het vervolg The Girl in the Spider's Web zo enorm flopte?

Regisseur Fede Alvarez kreeg met The Girl in the Spider's Web de moeilijke opgave om David Fincher op te volgen en een softe reboot van de reeks te maken. Dit resulteerde in hercastings die niet erg in de smaak vielen bij het publiek.

Recasts
Craig en Mara speelden in Fincher's film de rollen van Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. In The Girl in the Spider's Web werden de rollen vertolkt door Sverrir Gudnason en Claire Foy.

Aangezien Craig en Mara zo geliefd waren in de rollen, was het een groot risico om ze met andere acteur te vervangen. Dit risico pakte ook niet zo goed uit.

Flop
Met een productiebudget van 90 miljoen dollar en een wereldwijde opbrengst van zo'n 232 miljoen dollar was The Girl with the Dragon Tattoo een groot financieel succes. Hetzelfde kan niet gezegd worden over The Girl in the Spider's Web.


De softe reboot had een productiebudget van 43 miljoen dollar, al minder dan de helft van het budget van de voorganger. Met een wereldwijde opbrengst van slechts 35 miljoen dollar kan de film aan ware flop genoemd worden. Over het algemeen moet een film namelijk meer dan het dubbele van het productiebudget terugverdienen om winstgevend te zijn

NieuwsFilm

meest populair