Opvallend record voor 'Guardians of the Galaxy Vol. 3'

Opvallend record voor 'Guardians of the Galaxy Vol. 3'

De aanstaande film verpulvert het oude record, dat op naam stond van 'The Grinch'.

De langverwachte release van Guardians of the Galaxy Vol. 3 staat voor de deur. Een week voordat de film uitkomt op het witte doek, meldt Deadline nu al een opmerkelijk record.

Bij de productie van de film van regisseur James Gunn is namelijk een recordaantal kostuums gebruikt. In totaal zou het gaan om 23.000, die gebruikt zijn voor zo'n 1000 acteurs. Het gaat dan om bijvoorbeeld maskers, verschillende make-ups en protheses.

Record verbroken
Ter vergelijking: voor het eerste deel van de trilogie, in 2014, ging het nog om 1200 kostuums of protheses die werden gebruikt. Het 'record' was meer dan 20 jaar in handen van The Grinch, maar dat is nu dus verbroken.

"We wisten dat het er veel zouden worden, want als je het script leest en de personages ontwerpt, heb je zoiets van: dit kan een grote film worden", zegt Lindsay MacGowan van Legacy FX, dat verantwoordelijk is voor de special effects.

Grafieken als oplossing
"Ik denk dat niemand van ons echt door had hoeveel werk er verzet moest worden in eerste instantie". Haar collega en make-upverantwoordelijke Alexei Dmitriew laat weten hoe het uiteindelijk goed kwam: "Veel grafieken".

Guardians of the Galaxy Vol. 3 komt volgende week uit in de bioscoop. Kenners zijn in aanloop naar de release al erg positief.



NieuwsFilm

meest populair