Acteur uit 'Titanic' weigert na 25 jaar nog betaald te worden

Acteur uit 'Titanic' weigert na 25 jaar nog betaald te worden

Hij neemt er geen moeite voor

Naast het feit dat sommige acteurs bijzonder veel geld vangen voor een filmrol, krijgen ze ook nog eens royalties uitbetaald. De royalties zijn afhankelijk van hoeveel geld de film weet op te leveren in een jaar tijd. Een acteur uit Titanic geeft nu toe dat hij er ondertussen wel een beetje klaar mee is.

Hoeveel royalties men vangt van een film op jaarbasis is afhankelijk van het financiële succes van die film in dat jaar. Als Netflix of een andere streamingdienst de rechten koopt van een film, vloeit dat ook weer terug naar de acteurs.

Verhuizing
Reece Thompson, die als 5-jarige een kleine bijrol had in James Cameron's kaskraker Titanic, wil bewust geen cheques meer ontvangen. De Amerikaanse man heeft simpelweg niet de moeite genomen om zijn verhuizing door te geven.

"Ik ontvang ze nog steeds, maar ik heb mijn adres al jaren lang niet doorgegeven. Daarom heb ik ze ook al jaren niet meer gezien. Ik neem aan dat ze wel nog steeds worden opgestuurd", aldus Thompson.

Kleine Rol
De man, die nu werkt als marketing director, speelde een kleine maar memorabele rol in Titanic. Hij speelde een derdeklas-passagier van Ierse komaf die uiteindelijk een noodlottig einde tegemoet gaat. Bekijk het interview en de scène met Reece hieronder:



Groot Succes
Het is geen verrassing dat er 25 jaar na dato nog steeds jaarlijks cheques worden verstuurd voor Titanic. De film met Kate Winslet en Leonardo Di Caprio wist tot op heden een indrukwekkende $2.25 miljard dollar op te halen bij de box office.

Je kan Titanic momenteel bekijken op Disney+



NieuwsFilm

meest populair