Met deze acteur maakte Steven Spielberg maar liefst zes films

Met deze acteur maakte Steven Spielberg maar liefst zes films

Spielberg heeft het meeste samengewerkt met deze acteur.

Steven Spielberg wordt gezien als een van de meest indrukwekkende regisseurs aller tijden. Hij heeft talloze klassiekers gemaakt en ook met honderden acteurs gewerkt. Er is maar één acteur waar hij maar liefst zes keer heeft gewerkt: Tom Hanks.

Naast vijf bioscoopfilms hebben de twee ook in 2008 een short-film gemaakt. Daarmee heeft Spielberg dus het meest samengewerkt met Hanks in zijn carrière.

Films
Spielberg en Hanks hebben maar liefst vijf films samen gemaakt. Hanks had in alle films de hoofdrol. De meest bekende films is waarschijnlijk de oorlogsfilm Saving Private Ryan. Het acteerwerk van Hanks leverde hem zelfs een Oscarnominatie op.

De andere topfilms die ze samen hebben gemaakt zijn Catch Me If You Can, The Terminal, Bridge of Spies en als laatste The Post in 2017. De zesde samenwerking was voor een short genaamd A Timeless Call. Dit was een eerbetoon aan Amerikaanse veteranen gemaakt voor de Democratische conventie van 2008.

Toekomst?
Of Hanks en Spielberg nog een keer gaan samenwerken, is momenteel nog niet bekend. Spielberg heeft voorlopig zijn handen vol met een film over Frank Bullitt met Bradley Cooper in de hoofdrol. Van Hanks zien we al snel iets nieuws.


De acteur is namelijk te zien in Wes Anderson's Android City. Deze film is vanaf 22 juni te zien in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair