'Batman Forever' bouwde een echte, werkende batboat voor slechts een paar seconden film

'Batman Forever' bouwde een echte, werkende batboat voor slechts een paar seconden film

De boot lijkt te zijn gemaakt om een speelgoedje te worden.

De voertuigen met vleermuisthema zijn sinds de eerste Batman-films superpopulair geworden. In elke Batman-film bestuurt de held zijn eigen Batmobiel en elke Batmobiel werd onvermijdelijk een nieuw populair stuk speelgoed. Maar de Batboat was een wel heel geval apart.

Op het hoogtepunt van Batman Forever (1995) trekt de titelheld (Val Kilmer) naar een onheilspellend eiland waar the Riddler (Jim Carrey) zich schuilhoudt. Hij vliegt erheen met een Batwing-vliegtuig, terwijl Robin hem volgt in een nieuw gebouwde Batboat.

De Batboat
In de film staan Batman en Robin één scène naast de boot, waarna Robin in de Batboat stapt. In de volgende scène stuurt Two-Face (Tommy Lee Jones) raketten af op de Batboat, waardoor deze hardhandig wordt opgeblazen. En daarmee komt er na welgeteld twee (!) minuten ook een eind aan deze boot in de film.

Het lijkt erop dat de boot alleen was gebouwd om de opbrengsten te boosten. Doordat Warner Bros de boot in de film stopte, hadden ze daarna namelijk weer een extra stuk speelgoed voor de verkoop.

Macht van Warner Bros.
Cast en crewleden van Batman Forever hebben ook bekend dat Warner Bros. wel erg veel te zeggen had. Als de productiemaatschappij bijvoorbeeld een nieuw Batman-voertuig wilde, moesten de filmmakers zich in allerlei bochten wringen om het in de film te krijgen.

Bekijk de bewuste scne met de Batboat hier:



NieuwsFilm

meest populair