Wat er gebeurde met de 'After Earth'-plannen na de enorme flop

Wat er gebeurde met de 'After Earth'-plannen na de enorme flop

Er waren plannen voor een cinematic universe.

Het was ooit de bedoeling dat M. Night Shyamalan's After Earth het startpunt van een ambitieus cinematic universe als Marvel zou worden. We weten nu dat er niets minder waar is over de film met Will Smith en zijn zoon Jaden Smith in de hoofdrollen.

Smith had enorme plannen voor de potentiële franchise. Hij wilde zelfs het Marvel Cinematic Universe overstijgen.

Grootse plannen
In de pitch van Smith werd de schaal van zijn '1000 AE'-universum vergeleken met dat van Star Wars, Harry Potter en The Lord of the Rings.

Het vervolg op After Earth zou worden gevolgd door o.a. een live-action tv-serie, een geanimeerde tv-serie, een videogame, consumentenproducten, attracties, documentaires, strips, een educatief programma in samenwerking met NASA, parfumlijnen en zelfs een '1000 AE' social media platform. Uiteindelijk is hier niks van gekomen.

Wat ging er mis?
Met een productiebudget van zo'n 130 miljoen dollar moest After Earth ongeveer 325 miljoen dollar omzetten om winstgevend te zijn. Uiteindelijk zette de film maar zo'n 243 miljoen dollar om aan de wereldwijde box-office. Sony Pictures heeft dus flink wat geld verloren en besloot vanzelfsprekend niet door te pakken met een cinematic universe.


Ook hielp het niet mee dat de film compleet werd afgebrand door critici. Op de site Rotten Tomatoes worden de recensies verzamelt en wordt en procentueel weergegeven hoeveel critici de film goed vonden. After Earth had een afgrijselijk slechte score van 12% op de site.

NieuwsFilm

meest populair