After Earth (2013)

Danger is real. Fear is a choice.

Dit familie-uitje van de familie Smith bewijst dat zoon Jaden nog een hoop kan leren van zijn vader Will.
play

4,5 details

  • 100 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Mystery
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
100 Min Verenigde Staten

In After Earth is de planeet Nova Prime het nieuwe thuis van de mensheid, en daar keert de legendarische generaal Cypher Raige terug naar zijn van hem vervreemde gezin en zijn dertienjarige zoontje Kitai. Als een meteorietenstorm het ruimteschip van Cypher en Kitai beschadigd, crashen ze op het onbekende en gevaarlijke Aarde. Terwijl zijn vader in het schip op sterven na dood ligt, trekt Kitai door een vijandig landschap op zoek naar het reddingsbacon van hun schip. Zijn hele leven wilde Kitai niets dan een soldaat zijn als zijn vader, en vandaag krijgt hij die kans.

Regie
M. Night Shyamalan
Cast
Will Smith, Zoë Kravitz, Jaden Smith, Sophie Okonedo, Glenn Morshower, David Denman, Kristofer Hivju, Diego Klattenhoff, Lincoln Lewis, Chris Geere, Sacha Dhawan, Demetrice Jackson, Jaden Martin, Monika Jolly, Sincere L. Bobb, Matthew Andrews.
Budget
$ 130.000.000
Opbrengst
$ 243.843.127
Release
30.05.2013
Release NL
13.06.2013
Release DVD
15.10.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: M. Night Shyamalan | Cast: Will Smith (Cypher Raige), Jaden Smith (Kitai Raige), Sofie Okonedo (Faia Raige), Zoë Kravitz (Senshi Raige), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2013

Regisseur en schrijver M. Night Shyamalan vestigde begin deze eeuw snel zijn naam met films als The Sixth Sense en Unbreakable. Binnengehaald als de nieuwe Spielberg werd er reikhalzend naar de nieuwe Shyamalan uitgekeken. Hij leek zelf ook in die hype te gaan geloven, afgaand op de documentaire The Man Who Heard Voices, waarin hij zichzelf op schaamteloze wijze mystificeerde. Ook is er al veel gezegd en geschreven over de manier waarop hij brak met Disney, omdat zij hem niet zijn zin wilden geven. Shyamalan ging daarom zijn eigen weg en had met Lady in the Water zijn eerste flop te pakken. Ook de kwaliteit van zijn volgende films liep hard achteruit en Shyamalan werd het mikpunt van spot. After Earth is de eerste film die hij niet zelf geschreven heeft.

After Earth is gebaseerd op een verhaal van Will Smith, die samen met zijn vrouw Jada ook de productie voor zijn rekening nam. Aangezien Smith een fervent scientology-aanhanger is, is de vergelijking met Battlefield Earth snel gemaakt. Smith trapt echter niet in dezelfde valkuil als John Travolta. De scientology-invloeden zijn zeker aanwezig, maar zullen waarschijnlijk alleen kijkers die bekend zijn met de kerk opvallen. De grootste zonde van After Earth is dan ook dat het meer een nepotismeproject van de familie Smith lijkt te zijn. Jaden is namelijk de echte ster van de film, ook al doet zijn plaats op de poster anders vermoeden. Na de amper verstaanbare openingsmonoloog wordt echter meteen duidelijk dat hij de film niet in zijn eentje kan dragen. Hij kan nog een hoop leren van zijn vader, die zelfs aan zijn stoel gekluisterd de aandacht weet vast te houden.

videotrailers & clips

alle artikelen (21)

After Earth Nieuwsberichten

Laatste reacties

benjamin

"...[quote=dlippold] Waarom men heeft besloten deze film te haten begrijp ik echt niet.[/quote] Missc......"

DFarik

"...Een film met een goed fantasie verhaal. Junior heeft een uitstekende rol neergezet, gewoon zichzelf,......"

Goov25

"...Van tevoren had ik (met name op FT) veel negatieve reacties gelezen over deze film, maar hij viel me......"

After Earth

acties