Carrièremissers: Will Smith als Cypher Raige in 'After Earth'

Carrièremissers: Will Smith als Cypher Raige in 'After Earth'

De acteur verkiest de scifi-titel boven 'Wild Wild West' en 'Gemini Man'...

In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde keuzes van acteurs/actrices die achteraf gezien niet zo verstandig bleken. Vandaag is het de beurt aan Will Smith.

De loopbaan van de rapper/acteur in de filmindustrie kent hoogtepunt na hoogtepunt, op kleine misstapjes als Wild Wild West (1999) of Gemini Man (2019) na, afhankelijk van aan wie je het vraagt.

De (letterlijke) familieaangelegenheid After Earth (2013) van M. Night Shyamalan, waarin vader en zoon Jaden de hoofdrol speelden en die vrouwlief Jada Pinkett achter de schermen produceerde, had een hoogtepunt moeten worden, maar werd voor Smith zelf het grootste dieptepunt.

Medelijden met zoon
De film had een enorme franchise moeten voortbrengen, echt serieus. Vervolgen, televisieseries en pretparkattracties stonden op de planning.

Maar waar Smith vooral enorme spijt van heeft, is dat hij zijn zoon meesleepte in alle ellende. De 15-jarige Jaden kreeg uiteindelijk bedenkelijke "prijzen" als slechtste acteur in een hoofdrol, slechtste acteur in een bijrol en slechtste schermduo met zo'n beetje iedereen.

NieuwsFilm

meest populair