Oprichter Netflix onthult waarom de beste films en series soms gedumpt worden

Oprichter Netflix onthult waarom de beste films en series soms gedumpt worden

Waarom verdwijnen er constant films en series?

Netflix domineert nu al jarenlang de wereld van streaming. Friends en Breaking Bad zijn voorbeelden van series die nog veel populairder zijn geworden dankzij hun aanwezigheid op de streamingdienst. Waarom worden dit soort series en films tegenwoordig van de dienst gehaald?

Marc Randolph, co-oprichter en voormalig CEO van Netflix, nam onlangs deel aan een 'Reddit Ask Me Anything' waarin hij precies die vraag kreeg. Hij legde de situatie in detail uit.

Licenties
Randolph had het volgende te zeggen over het feit dat er regelmatig geliefde films en series van Netflix verdwijnen:

"Toen Netflix in 2007 begon met streamen, kwam 100 procent van de beschikbare inhoud van andere mensen via licentieovereenkomsten. Netflix was niet de eigenaar van deze shows en/of films, ze hadden alleen een tijdelijke licentie."

Nieuwe services
Dankzij de explosie aan nieuwe streamingdiensten in de laatste jaren begint veel content van streamingdienst naar streamingdienst te migreren naarmate contracten aflopen.


Randolph heeft dus een simpele verklaring voor de vele films en series die plotseling van Netflix verdwijnen: "De eenvoudigste verklaring voor goede shows (The Office, Friends, enz.) die van de ene service naar de andere gaan, is dat de licentie is verlopen en aan iemand anders is verkocht."

Eigen content
Randolph verklaart dat Netflix hier lang van tevoren op voorbereid was en daarom enorm heeft ingezet op eigen producties. Denk hierbij aan series als Stranger Things, Squid Game, Wednesday en films als Glass Onion, Red Notice en Extraction.


Hierboven zie je de eerste teaser voor Extraction 2. Deze film is de eerstvolgende grote film voor de streamingdienst. Je ziet 'm vanaf 16 juni.

NieuwsFilm

meest populair