Dit nummer mocht James Gunn niet gebruiken in 'Guardians of the Galaxy Vol. 3'

Dit nummer mocht James Gunn niet gebruiken in 'Guardians of the Galaxy Vol. 3'

Voor het eerst krijgt Gunn zijn zin niet rondom een nummer

De 'Guardians of the Galaxy'-reeks staat onder andere bekend om de opvallende soundtracks met veel oude klassiekers. Regisseur James Gunn kiest de nummers altijd zelf uit en vraagt ze aan. Tot nu toe had hij altijd zijn zin gekregen, daar kwam bij deel drie verandering in.

Muziek is altijd al een belangrijk onderdeel geweest van de reeks. Neem bijvoorbeeld het hoofdpersonage Peter Quill die je regelmatig ziet met een koptelefoon op. Maar ook in de marketing speelt muziek een rol, zo bevatten de trailers altijd opvallende nummers en zie je het ook in de titels die Volume 2 en Volume 3 bevatten.

Gunn kreeg zijn zin niet
Zoals eerder gezegd kiest Gunn altijd zelf de nummers uit. Die vraagt hij dan aan en dan wordt ervoor gezorgd dat ze de rechten voor het nummer krijgen. Dit was tot nu toe altijd goed gegaan, echter kreeg hij bij deel drie voor het eerst niet zijn zin en mocht hij een nummer niet gebruiken.

"Ik heb tot nu toe ieder nummer kunnen gebruiken dat ik in het script had verwerkt. Soms kostte het flink wat moeite, maar het lukte. Echter lukte het in Volume 3 voor het eerst niet, dit was met het nummer 'Russian Roulette' van Lords of the New Church."

Beste soundtrack tot nu toe?
Chris Pratt wilde ook wel zijn mening geven over de muziek en vind het de beste soundtrack van de reeks. Dit is wat hij te zeggen had:

"Ik wil geen spoilers geven maar naar mijn mening is het de beste soundtrack tot nu toe. Het brengt iets bij je omhoog. Hij vindt die perfecte hits en verwerkt ze perfect in de film. Het is hem weer gelukt."

Guardians of the Galaxy Vol. 3 is nu te zien in de bioscoop. Na het openingsweekend zijn de reacties erg positief en is het volgens veel mensen een waardig einde aan de reeks. Wil je eerst nog een voorproefje, kijk dan hieronder de trailer.



NieuwsFilm

meest populair