Hoe gaat het nu met Henry Thomas (Elliot) uit de jaren 80-scifi-film 'E.T.'?

Hoe gaat het nu met Henry Thomas (Elliot) uit de jaren 80-scifi-film 'E.T.'?

Nog altijd is de acteur te zien in vele films en series.

In 1982 was de film E.T. the Extra-Terrestrial een enorme hit. De scifi-dramafilm van Steven Spielberg wist Star Wars te verslaan als film met de hoogste opbrengst aller tijden. Een record dat pas 11 jaar later werd verbroken door Spielbergs eigen Jurassic Park.

In E.T. was een belangrijke rol weggelegd voor de toen nog jonge Henry Thomas. Hij kreeg in E.T. gelijk zijn eerste hoofdrol. Hij won de Young Artist Award en kreeg nominaties voor de Golden Globe Award, BAFTA Award en Saturn Award.

Elliot
In E.T. speelde Thomas de rol van Elliot, de jongen die bevriend raakt met een buitenaards wezen genaamd E.T. Hij helpt E.T. om terug te gaan naar zijn eigen thuis.


Na E.T. wist Thomas heel wat filmrollen te bemachtigen, waaronder in Cloak & Dagger (1984), Fire in the Sky (1993), Legends of the Fall (1994), Suicide Kings (1997), All the Pretty Horses (2000), Gangs of New York (2002), 11:14 (2003) en Dear John (2010).

Nu veel horror
De afgelopen jaren blijft Thomas in Hollywood opduiken met rollen in onder meer de horrorfilms Ouija: Origin of Evil (2016), Gerald's Game (2017) en Doctor Sleep (2019). Ook speelde hij een rol in de Netflix-hitserie The Haunting of Hill House en de opvolger The Haunting of Bly Manor (2020) van Mike Flanagan.

Hij kreeg vervolgens een hoofdrol in de derde horrorserie van Flanagan, namelijk Midnight Mass. Daarin speelt Thomas de rol van Ed Flynn.

Bezig bijtje
Het is duidelijk dat Thomas niet ten onder is gegaan aan drank of drugsmisbruik, iets dat menig kinderster wel overkomt. Ook komende jaren zal hij in nog genoeg films en series te zien zijn.

Zo zie je hem nog dit jaar in een nieuwe Pet Sematary-film en is hij te zien in de Netflix-serie The Fall of the House of Usher, ook weer van Mike Flanagan.



NieuwsFilm

meest populair