Vele kijkers zijn overrompeld door de vele Hollywood-sterren in Christopher Nolans 'Oppenheimer'

Vele kijkers zijn overrompeld door de vele Hollywood-sterren in Christopher Nolans 'Oppenheimer'

Nolan heeft een lijstje A-sterren bij elkaar gezet om je vingers bij af te likken.

De trailer van de biopic Oppenheimer heeft het internet in vuur en vlam gezet, en niet alleen vanwege de beelden. De indrukwekkende cast van deze film bestaat uit maar liefst 5 oscarwinnaars en 3 oscargenomineerden.

De hoofdrolspeler van de film is Cillian Murphy. De Ierse acteur is vooral bekend door zijn rollen in Peaky Blinders en Inception. Hij zal Oppenheimer zelf spelen, een man die bekend staat als de vader van de atoombom.

De Hollywoodsterren
Naast Murphy zien we het bekende gezicht van Matt Damon (Bourne-films, The Martian) veelvuldig terug in de trailer. Damon zal in de film de rol spelen van James B. Conant, een Amerikaanse chemicus en die nauw betrokken was bij de ontwikkeling van de atoombom.

Maar dat is nog lang niet alles. Florence Pugh speelt Jean Tatlock, een psychiater die een belangrijke rol in het leven van Oppenheimer speelt. Bovendien neemt Hollywood-megaster Robert Downey Jr. (Iron Man) de rol op zich van Lewis Strauss. Een cruciaal figuur in de ontwikkeling van de atoombom en kernenergie in de VS.

Bekende serieacteurs
Alsof dat nog niet genoeg is, zijn er ook rollen voor Emily Blunt (A Quiet Place), Anna Paquin, die in True Blood speelde, en Matt Smith, bekend van Doctor Who en The Crown.

Benieuwd wie er nog meer meedoet? Kijk de nieuwste trailer van Oppenheimer hier:


Sterrencast
Dat er op de acteurs niet bespaard is blijkt ook uit de rest van de cast, want ook daar staan een aantal steracteurs tussen. Wat te denken van Casey Affleck, Gary Oldman, Rami Malek en Josh Harnett. Het kan bijna niet anders dan dat het acteerwerk van hoog niveau zal zijn deze film.


Op 21 juli kun je Nolans sterrencast zien stralen, want dan komt de film in bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair