Dit is misschien wel de beste scène van DiCaprio's carrière en nog wel volledig geïmproviseerd

Dit is misschien wel de beste scène van DiCaprio's carrière en nog wel volledig geïmproviseerd

De acteur bleef acteren na zijn ongeluk op de set van 'Django Unchained'.

Leonardo DiCaprio is al decennialang een van de beste acteurs die er in Hollywood rondloopt. Toch heeft de acteur pas een enkele Oscar gewonnen. Belachelijk eigenlijk, al helemaal als je kijkt naar de onderstaande scène.

Voor zijn hoofdrol in The Revenant won DiCaprio dan eindelijk een Oscar. Hij ging hier echter ook wel behoorlijk ver voor. Zo at hij bijvoorbeeld een rauwe bizon lever, dat terwijl hij vegetarisch is. Maar daar blijft het niet bij.

Indrukwekkend
Hij moest trainen om oude geweren te kunnen schieten, hoe een vuur te maken en leerde twee bijzonder lastige talen, namelijk Pawnee en Arikara.

Ook ging hij studeren bij een dokter, gespecialiseerd in oude helingstechnieken. Kortom, DiCaprio ging behoorlijk ver en verdiende zeker het felbegeerde gouden beeldje.

Toch vinden sommige mensen dat hij al veel eerder een Oscar had mogen krijgen, voor bijvoorbeeld zijn glansrol in The Wolf of Wall Street of Django Unchained. In laatstgenoemde zit ook een ongelofelijke scène die zeker Oscarwaardig is.

Geïmproviseerde scene
DiCaprio speelt de schurk Calvin Candie, die op het einde achter het reddingsplan van Django komt. Hij barst tijdens het diner in woede uit en slaat vol met zijn vuist op tafel. Wat echter niet de bedoeling was was dat de acteur een glas kapot sloeg en behoorlijk begon te bloeden.

DiCaprio bleef echter gewoon door acteren. Quentin Tarantino was hier zo van onder de indruk dat hij de camera liet draaien. Toen de scène klaar was kreeg de acteur een staande ovatie, maar lang kon hij hier niet van genieten. Hij moest namelijk naar het ziekenhuis gebracht worden om zijn hand te laten hechten.

Bekijk de fantastische geïmproviseerde scène nogmaals hieronder.



NieuwsFilm

meest populair