De film 'Rain Man' met Tom Cruise werd aangepast om in vliegtuigen vertoond te kunnen worden

De film 'Rain Man' met Tom Cruise werd aangepast om in vliegtuigen vertoond te kunnen worden

Waarom werd de klassieker bewerkt?

Rain Man wordt nog steeds gezien als een van de beste Tom Cruise-films uit de jaren 80. De film won maar liefst vier Oscars, waaronder beste film en beste acteur in een hoofdrol voor Dustin Hoffman. Waarom werd de film dan bewerkt om in vliegtuinen vertoond te kunnen worden?

Cruise had in de jaren 80 de hoofdrol in flink wat iconische film. Denk aan Top Gun, Cocktail en The Color of Money. Toch is Rain Man misschien wel zijn allerbeste film uit die tijd.

Bewerkt
Er werden in totaal maar liefst zeven minuten uit de film geknipt door zo'n vijftien luchtvaartmaatschappijen. Waarom? Raymond Bibbitt, Hoffman's personage, vertelt tijdens een scène op een vliegveld allerlei feiten en statistieken rondom vliegtuigrampen aan zijn broer die hem het vliegtuig in probeert te krijgen.

Het leek de vliegtuigmaatschappijen niet geruststellend voor hun passagiers om tijdens een vlucht een film te kijken die in detail ingaat op vliegtuigrampen, dus hebben ze al deze scènes uit de film geknipt.

Niet logisch meer
Het plot van de film ging er echter niet op vooruit en er gaat best veel context verloren. Regisseur Barry Levinson was hier toen ook helemaal niet blij. Sommige scènes worden namelijk totaal onlogisch zonder de geknipte zeven minuten.


Wil jij wél de hele film nog eens kijken? Dat kan gemakkelijk via Pathe Thuis.

NieuwsFilm

meest populair