Christopher Nolan breekt Hollywood-traditie met zijn nieuwste film

Christopher Nolan breekt Hollywood-traditie met zijn nieuwste film

Over 2 maanden verschijnt 'Oppenheimer' in de bioscoop

Deze zomer komt Oppenheimer, de nieuwste film van de bekende regisseur Christopher Nolan, uit in de bioscoop. In een interview met de regisseur deelt Oppenheimer's hoofdrolspeler Cillian Murphy een interessant detail omtrent de ontwikkeling van de film.

Christopher Nolan staat bekend om zijn unieke aanpak als het om films maken betreft. Zo filmt de regisseur het liefst met peperdure IMAX-camera's, moeten er zo veel mogelijk visual effects in-camera worden opgenomen en schrijft de regisseur altijd zijn eigen scripts.

Script
Het blijkt nu dat het script van Oppenheimer alles behalve conventioneel is. In een interview met EW wordt er bekend gemaakt dat het gehele script in de eerste persoon is geschreven, iets dat bijna alle scenarioschrijvers in Hollywood vermijden.

"Het is het enige script dat ik ooit heb gelezen dat in de eerste persoon was geschreven. Tijdens het lezen ervan werd mij duidelijk dat het verhaal zo subjectief mogelijk moest zijn, omdat het echt door de ogen van èèn personage wordt vertelt", aldus Cillian Murphy.

Cillian Murphy
De anekdote omtrent de schrijfstijl van het script vertelt ons eigenlijk meer over Oppenheimer als je aanvankelijk zal denken. Als het script inderdaad in de eerste persoon is geschreven, zou dit betekenen dat Cillian Murphy's personage in elke scène van de film zit.



Gezien Oppenheimer's indrukwekkende speelduur van maar liefst tweeënhalf uur, kunnen de Cillian Murphy-fans hun borst dus natmaken en een grote aanwezigheid van de Peaky Blinders-acteur verwachten.

Cast
Naast Cillian Murphy zijn er ook rollen weggelegd voor Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh en Emily Blunt. Onlangs werd er een nieuwe trailer gereleased waarbij meerdere castleden hun eerste opwachting maakten.



Oppenheimer is vanaf 20 juli te zien in de bioscoop. Naast een reguliere bioscooprelease komt de film ook uit in IMAX en zullen er in enkele filmzalen ook 70mm-projecties zijn.

NieuwsFilm

meest populair