Halle Bailey over de culturele impact die ze met 'The Little Mermaid' heeft

Halle Bailey over de culturele impact die ze met 'The Little Mermaid' heeft

De jonge actrice is supertrots om de eerste zwarte Ariël te zijn.

Er wordt al maanden veel gesproken over Disney's live action-remake van The Little Mermaid, in zowel positieve als negatieve zin. Één van de meest besproken onderwerpen is de casting van Halle Bailey, de eerste zwarte actrice die de iconische rol van kleine zeemeermin op zich neemt. Zelf is de actrice supertrots dat ze een nieuwe generatie fans kan inspireren.

Tijdens de première van The Little Mermaid sprak Bailey met Deadline over wat de rol van Ariël voor haar betekent:

"Dit moment betekent alles voor mij, het is zo een eer om hier te zijn en ik ben zo blij dat we eindelijk de film kunnen laten zien aan het publiek."

Reflectie
"Het betekent zoveel voor mij dat al die jonge meisjes een reflectie van zichzelf op het witte doek kunnen zien. Het is een eer dat ik nu één van de Disney-prinsessen ben. Voor mij was het Brandi als Assepoester en Anika Rose als prinses Tiana, ik ben ontzettend trots dat ik nu de volgende in dat rijtje mag zijn."

Animatie-klassieker
The Little Mermaid is een live-action remake van de animatie-klassieker uit 1989. Naast Bailey zijn ook Melissa McCarthy en Javier Bardem te zien in de film. Ariel, de kleine zeemeermin, wil dolgraag bij de mensen zijn. Als ze verliefd wordt op de knappe prins Eric, biedt de zeeheks Ursula haar hulp aan. Ze kan Ariel benen geven in ruil voor haar stem.

The Little Mermaid is vanaf 24 mei in de Nederlandse bioscopen te zien.



NieuwsFilm

meest populair