'Transformers'-regisseur kreeg advies van degene wiens naam fans liever niet meer horen

'Transformers'-regisseur kreeg advies van degene wiens naam fans liever niet meer horen

Ze wilden juist een frisse wind, geen oude wijn in nieuwe zakken...

De Transformers keren deze zomer terug naar het grote scherm, waarbij de franchise eindelijk de geliefde Beast Wars-personages gaat introduceren in het aankomende Rise of the Beasts.

Deze speelt zich, net als voorganger Bumblebee (2018), af in het verleden, om precies te zijn in het jaar 1994. De andere grote overeenkomst is dat het de titel is die niet door Michael Bay wordt geregisseerd.

Adviseur
Bay bracht miljarden dollars voor de studio binnen met de eerste vijf franchisedelen, maar fans waren het erover eens dat het laatste deel The Last Knight een vermoeiende herhaling van zetten werd, vol explosies en rondvliegend metaal waarbij je als kijker vaak geen idee had wie er nou eigenlijk met wie vocht.

Maar dat Bay niet meer regisseert, wil nog niet zeggen dat hij helemaal geen stempel meer kan drukken op de totale productiefase.

Ambulance
In gesprek met 'The Hollywood Reporter' onthult kopman Steven Caple Jr. hoe Bay hem geholpen heeft het nieuwste avontuur vorm te geven:

"Je wilt er zeker van zijn dat je in je creatieve bubbel zit wanneer je deze wereld probeert te ontwerpen en uitbouwt. Michael Bay maakte toen 'Ambulance', maar hij pakte nog steeds de telefoon op of kwam in Zoom. En veel ervan was als: 'Hoe ga ik om met visuele effecten?' omdat dat een nieuw gebied voor mij is. Het was dus een enorme leercurve, en het was alsof ik weer naar school ging bij meester Michael die hints en tips gaf over hoe je bepaalde dingen kunt bereiken".


Transformers: Rise of the Beasts zal vanaf begin juni overal te zien zijn.

NieuwsFilm

meest populair