Hopelijk ook in Nederland: De klassieker 'Oldboy' krijgt gave en bikkelharde trailer voor re-release

Hopelijk ook in Nederland: De klassieker 'Oldboy' krijgt gave en bikkelharde trailer voor re-release

De Zuid-Koreaanse 'John Wick' keert na 20 jaar terug.

Zuid-Korea's meest bloeddorstige baas is terug om wraak te nemen. De klassieker Oldboy is geremasterd en krijgt na 20 jaar een re-release. De film wordt gezien als één van de beste moderne Aziatische films en een absolute must-see voor fans van harde actie.

Oldboy gaat over Oh Dae-Su (Min-sik Choi) die na 15 jaar opgesloten te hebben gezeten op zoek gaat naar zijn ontvoerder. Er zijn ook gelijkenissen te ontdekken tussen Oldboy en John Wick. De wraakfilm Oldboy uit 2003 is namelijk het tweede deel in een wraaktrilogie van de topregisseur Park Chan-wook.

Meedogenloos hard
Ook de hoeveelheid geweld en hardheid waarmee het gepaard gaat, doet denken aan John Wick. Zo gaat Oh Dae-Su in een legendarische scène een gewapende gang te lijf met alleen een hamer.

De nieuwste trailer laat de passie voor wraak prachtig zien door de combinatie van harde beelden en rustige pianomuziek. Kleine waarschuwing: dierenliefhebbers kunnen de scène waarin Dae-Su als een wrede maniak een octopus opeet beter skippen.

Re-release in Nederland?
De re-release van Oldboy zal op 16 augustus plaatsvinden. Het is alleen te hopen dat de film ook uitkomt in Nederland, want dat is op dit moment nog onzeker.



NieuwsFilm

meest populair