Bedenker van 'Gremlins': "Baby Yoda is schaamteloos jatwerk van Disney"

Bedenker van 'Gremlins': "Baby Yoda is schaamteloos jatwerk van Disney"

Zijn de gelijkenissen tussen Grogu en Gizmo meer dan toeval?

Regisseur Joe Dante is voornamelijk bekend voor het regisseren van de klassieker Gremlins en vervolg Gremlins 2:The New Batch. Verleden jaar maakte de regisseur controversiële opmerkingen rondom de gelijkenissen tussen Grogu van The Mandalorian en Gizmo uit de Gremlins-films. Dit doet hij nu weer.

In een nieuw interview met Empire Magazine doet Dante nog een schepje bovenop zijn uitspraken uit 2022. Hij vindt Grogu namelijk een slap aftreksel van Gizmo.

Opmerkingen
Vorig jaar zei Dante over Grogu dat "die volledig is gestolen en gewoon op en top is gekopieerd. Schaamteloos, zou ik denken." Dante erkent in het interview dat er veel commotie was rondom deze uitspraken. Hoewel hij het nu wat milder houdt, doet hij er alsnog even een schepje bovenop:

"Ik kreeg veel kritiek, maar als je de twee ontwerpen bij elkaar zet, is het vrij duidelijk waar het ene vandaan kwam en waar het andere vandaan kwam."

Nieuwe serie
Waarom Dante nu weer in het nieuws is? Hij is bezig met de aanstaande animatieserie Gremlins: Secrets of the Mogwai. De trailer voor de serie kun je hieronder bekijken.


De serie gaat op 23 mei in première op Max en heeft in totaal tien afleveringen. Matthew Rhys, Ming-Na Wen, James Hong en BD Wong zijn allemaal te horen in de serie.

NieuwsFilm

meest populair