De scifi-film 'The Matrix' was bijna een heel stuk minder baanbrekend

De scifi-film 'The Matrix' was bijna een heel stuk minder baanbrekend

Woo-Ping Yuen bleef krankzinnige eisen stellen maar elke keer ging de studio akkoord.

Er zijn inmiddels 4 Matrix-films, maar de eerste film blijft toch wel de allerbeste van de reeks. De blockbuster is dan ook uitgegroeid tot een cultfilm en wordt door menig filmfanaat een pareltje genoemd, maar deze had er heel anders uit kunnen zien.

Wat The Martix-films (en voornamelijk het eerste deel) zo goed maakt, zijn de ongelofelijk gave vechtscènes. Deze werden allemaal bedacht door de Kung Fu meester Woo-Ping Yuen, maar wist je ook dat hij oorspronkelijk bedankte voor het project?

Dan toch wel
Yuen had niet zo heel veel zin in de film en vroeg dus een enorm hoog bedrag, om zo ervoor de zorgen dat de studio en het regisseur-duo de Wachowski's niet langer contact met hem zouden opnemen. Zij gingen echter meteen akkoord met het bedrag dat hij vroeg.

Daar bleef het echter niet bij. Tot Yuens grote verbazing werd dit geaccepteerd, dus vroeg hij opnieuw iets opmerkelijks: hij zou volledige controle hebben over alle vechtscenes. Bovendien moesten de acteurs vier maanden met hem trainen om ze klaar te stomen.

Ook goed
Ook hier gingen de Wachowski's mee akkoord. Vervolgens besloot Yuen het dus toch te doen, en gelukkig maar. De film ziet er namelijk vandaag de dag nog steeds top uit. Bekijk een van de gave vechtscènes uit het origineel hieronder.



NieuwsFilm

meest populair