Om deze stomme reden kreeg 'Batman v Superman' steeds een R-rating

Om deze stomme reden kreeg 'Batman v Superman' steeds een R-rating

Snapte de MPAA wel waar de film om ging?

Zack Snyder's Batman v Superman: Dawn of Justice is vergeleken met een hoop andere superheldenfilms erg duister, maar niet zó erg dat het een 16+ leeftijdsadvies (R-Rating) kreeg. Dit was oorspronkelijk wel het geval. Snyder onthult nu de suffe reden.

De 'Motion Picture Association' (MPAA) zijn degenen die de leeftijdsadviezen bepalen voor films. Ze gaven Batman v Superman niet steeds een R-Rating wegens schelden of gore, maar puur om het feit dat Batman (Ben Affleck) en Superman (Henry Cavill) met elkaar vochten.

Liever niet vechten
Zack Snyder en John Des Jardin spraken tijdens SnyderCon over de situatie. Des Jardin had het volgende te zeggen:

"Weet je nog dat we het bloed niet op de muur konden laten spatten voor de kist? We bleven al die dingen eruit halen en het kreeg nog steeds een R-rating. En toen kreeg je dat briefje van hen: 'Nou, we denken gewoon dat Batman te gemeen is tegen Superman.' En we hadden zoiets van: 'Kun je daar echt iets over zeggen?'"

Belachelijk
Snyder vertelde verder dat hem eigenlijk werd gevraagd om Batman en Superman helemaal niet te laten vechten: "Wat dacht je ervan dat ze gewoon samenwerken en elkaar leuk te vinden? Misschien maken ze in eerste instantie ruzie, maar dan schudden ze elkaar de hand en vechten ze samen tegen de slechterik", stelde de MPAA voor.

Snyder had een duidelijk antwoord: "Ik zei: 'Nou, ze vechten aan het einde samen tegen de slechterik. Heb je dat niet gezien?' En ze zeiden: 'Ah, maar daarvoor vechten ze wel veel met elkaar.'"


Hierboven zie je één van de populairste scènes uit de film. Batman neemt het in een warenhuis op tegen de handlangers van Lex Luthor. Het stukje dat Des Jardin benoemde over bloed tegen de muur nadat Batman een kist tegen iemand aangooit, is toch in de film gebleven.

NieuwsFilm

meest populair