Algemeen

Warner kiest voor Blu-ray

door FilmTotaal op 07.01.2008 om 13:13 in Algemeen
Filmstudio Warner heeft laten weten vanaf mei alleen nog films uit te brengen op Blu-ray, en niet langer op het concurrerende HD-DVD-formaat. Blu-ray heeft daarmee momenteel de beste kaarten in handen om de opvolger de worden van de huidige DVD-standaard, aangezien de meeste filmstudio's zich erachter hebben geschaard. Alleen Paramount en Universal steunen HD-DVD.

Naast Warner lijkt daarbij ook Apple definitief voor Blu-ray te kiezen; er gaan sterke geruchten dat hun laptops binnenkort worden uitgerust met Blu-ray spelers.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Axeqlusive

Avatar

Ik volg het allemaal niet zo, niet in verdiept ook moet ik eerlijk zeggen.

Kan je op beide spelers wel ook gewone dvd's spelen? Dat zou voor mij toch een voorwaarde zijn. Ik blijf nieuw aanschaffen.

Bovendien vind ik de extra's (over het algemeen) op blu-ray en hd-dvd zeer inferieur aan die van de gewone dvd.

Papigiulio

Avatar

AxeMan "Ik volg het allemaal niet zo, niet in verdiept ook moet ik eerlijk zeggen."Hier en daar hoor je wel eens wat. Kom bij de freerecord shop, allemaal rooie en blauwe doosjes. "Oh HD...of Oh Blu Ray?" Boeie. Maar voor mij is het allemaal nog niet interessant omdat ik nog niet een gruwlijke breedbeeld plasma heb, zodra je ziets hebt aangeschaft met HDMI of dergelijke, kijk dan wordt het wat interessanter.

Laat die grote bedrijven het maar lekker allemaal uitvechten, krijg je daarna de uitslag. Net als toen met Betamax.

Axeqlusive

Avatar

Totaal mee eens, zelfde als dat DVD+ en DVD- toendertijd. Toen ik ermee bezig ging voor een huis/tuin en keuken prive montage (ik koop verder alles origineel :P) was het niet meer van toepassing en had je beide ineen, of in ieder geval... niks van gemerkt!~

Dus zal het wel uitzitten.

Axeqlusive

Avatar

En daarbij... het ziet er niet uit, die rode en blauwe doosjes!

tukkerstein

Avatar

Het wordt afwachten welk formaat het gaat winnen, maar ik betwijfel of de dvd überhaupt al zo snel weer plaatsmaakt voor de blu-ray of HD-dvd, want ga eens na hoelang VHS populair was en hoe land de dvd nu populair is. Ik denk dat niet veel mensen nu al op een opvolger te wachten staan.

Bij onze videotheek worden blu-ray-schijfjes nu echter voor hetzelfde bedrag als dvd's verhuurd, en als je dan een Playstation 3 koopt en een nieuwe platte tv, dan wordt het best aantrekkelijk.

gandalf the white

Avatar

Hopelijk komt The Matrix nu eindelijk ook in Blu-ray.

Fonkmeistah

Avatar

Laten we heel eerlijk zijn, eigenlijk was de dvd gewoon een grote flop. Niet qua beeldkwaliteit maar wel houdbaarheid. Een paar krasjes en de dvdspeler hapert al als de tering of herkent hem niet eens.. Nee dan waren die videobanden (duurheid) toch een stuk beter.

En nu komen ze weer met een zijtakje van de DVD. Dat ze gewoon iets helemaal nieuws verzinnen..

Axeqlusive

Avatar

Fonkmeistah "...een grote flop. Niet qua beeldkwaliteit maar wel houdbaarheid."


Hier ben ik het in zoverre mee eens, dat het inderdaad een stuk minder is dan VHS om te huren, maar aan de andere kant... en cd's dan? Dat loopt al vanaf begin jaren '80.

Ik denk ook dat alleen een compleet nieuw iets de dvd kan verdringen. Verschil van VHS naar DVD was de kwaliteit, de hoeveelheid wat erop kon, makkelijk "spoelen", nou zo kan je nog ff door.

Maar kleiner hoeft het voor mij ook niet, wil wel iets in handen kunnen houden! Ik vind het perfect zo, dvd en cd.

Enne een flop... ik snap waarom je het zegt, maar dat is het zeker niet.

gandalf the white

Avatar

Fonkmeistah "Laten we heel eerlijk zijn, eigenlijk was de dvd gewoon een grote flop. Niet qua beeldkwaliteit maar wel houdbaarheid. Een paar krasjes en de dvdspeler hapert al als de tering of herkent hem niet eens.. Nee dan waren die videobanden (duurheid) toch een stuk beter.

En nu komen ze weer met een zijtakje van de DVD. Dat ze gewoon iets helemaal nieuws verzinnen.."


Zo'n Blu ray disc is veel meer krasbestendig dan de gewone cd/dvd.

tukkerstein

Avatar

Mee eens dat de dvd eigenlijk niet heel erg geschikt is als verhuurmedium. Eigenlijk hadden ze minidisc verder moeten ontwikkelen tot een medium waarop ook video vastgelegd kan worden. Dan heb je nog steeds een optische, digitale schijf, maar wel het voordeel van een beschermend omhulsel.

Blargon7

Avatar

Eigenlijk hebben ze dat ook al voor de professionele video markt:
De XD-CAM Prof Disk:
afbeelding
Soort Blu ray in een omhulsel.

MikeyMo

Avatar

tukkerstein "Het wordt afwachten welk formaat het gaat winnen, maar ik betwijfel of de dvd überhaupt al zo snel weer plaatsmaakt voor de blu-ray of HD-dvd, want ga eens na hoelang VHS populair was en hoe land de dvd nu populair is. Ik denk dat niet veel mensen nu al op een opvolger te wachten staan.

Bij onze videotheek worden blu-ray-schijfjes nu echter voor hetzelfde bedrag als dvd's verhuurd, en als je dan een Playstation 3 koopt en een nieuwe platte tv, dan wordt het best aantrekkelijk."

de VHS heeft het 20 jaar volgehouden tot de DVD's doorbraken en den DVD's zijn nu zo'n 10 jaar vol op de markt...

Maar goed, het is nu nog allemaal early adopter spul

NieuwsFilm