Nieuwe 'Indiana Jones'-film krijgt het flink te verduren van filmcritici na vertoning in Cannes

Nieuwe 'Indiana Jones'-film krijgt het flink te verduren van filmcritici na vertoning in Cannes

Indiana Jones and the Dial of Destiny eindelijk uit.

Het duurt nog zo'n 1,5 maand voordat Indiana Jones and the Dial of Destiny in de Nederlandse bioscopen te zien is. Gisteren tijdens het filmfestival van Cannes ging de film van regisseur James Mangold officieel in première.

Uiteraard verschenen al snel de eerste recensies online en die zijn niet echt positief te noemen en dat mag op zijn minst teleurstellend genoemd worden. De film is namelijk al jaren in ontwikkeling en het is de laatste film ooit met de Indiana Jones van Harrison Ford.

Zwakke ontvangst
Na overigens nog slechts 8 recensies op het moment van schrijven is de score niet om over naar huis te schrijven. De Tomatometer van Rotten Tomatoes noteert slechts 50 procent met een 5,50/10 als gemiddelde beoordeling.

Overigens zien we wel wat uiteenlopende meningen. Zo schrijft John Nugent van Empire Magazine: "Als je helemaal bij hem aansluit voor de rit, dan voelt de film als een passend afscheid van de favoriete grafrover op het witte doek."

Verspilling en oppervlakkig
"Het voelt uiteindelijk als een vervalsing van onschatbare waarde: de vorm en de glans ervan zijn zo mogelijk net zo oppervlakkig overtuigend, maar het armoedigere vakmanschap wordt des te opvallender naarmate je langer kijkt," is het harde oordeel van Robbie Collin van Daily Telegraph (UK).

"'Gisteren is van ons', zegt iemand op een gegeven moment, en als het om Indiana Jones gaat, zal het altijd 'gisteren' blijven. Het probleem is dit altijd al de situatie was, en het voelt 'vandaag' als een complete verspilling van tijd," meent David Ehrlich van indieWire.


Bedankt Indy
Jo-Ann Titmarsh van London Evening Standard: "Er zijn een aantal oprecht ontroerende scènes terwijl we dit fantastische personage eindelijk zien klaarstaan om voor de laatste keer zijn hoed op te hangen. Bedankt, Indy, het was een behoorlijke rit."

"Harrison Ford is de held van het uur. Hij verliest nooit zijn frons of zijn vasthoudendheid. Hij speelt zelfs de meest flinterdunne scènes met overtuiging en droge humor. Zijn optreden draagt de film," aldus Geoffrey Macnab van Independent (UK).

Eind juni
Op 28 juni debuteert The Dial of Destiny op het Nederlandse witte doek.



NieuwsFilm

meest populair