Zie hoe Harrison Ford in tranen uitbarst tijdens 'Indiana Jones 5'-première

Zie hoe Harrison Ford in tranen uitbarst tijdens 'Indiana Jones 5'-première

De 80-jarige acteur vindt het lastig om afscheid te nemen.

De 'gewone bioscoopgangers' zullen nog even moeten wachten totdat ze kunnen genieten van de nieuwe Indiana Jones-film, genaamd The Dial of Destiny. Op Cannes kregen de filmtalenten wel al de film gezien. Harrison Ford werd stil van het daverende applaus dat volgde.

Ford is inmiddels alweer 80 jaar oud. Dit is dan ook de laatste keer dat hij te zien zal zijn als de iconische Indiana Jones, het geliefde personage dat hij voor de eerste keer speelde in Raiders of the Lost Ark in 1981.

Einde
Nu, meer dan 40 jaar later, houdt de acteur het dus voor gezien. De vijfde Indiana Jones-film komt over ongeveer anderhalve maand uit, maar in Cannes kregen de aanwezigen hem dus wel al te zien.

De ontvangst is wel enigszins opmerkelijk te noemen. Filmcritici zijn niet erg positief en noemen het laatste hoofdstuk niet echt een succes, maar de andere filmtalenten in de zaal gaven de film een staande ovatie die meerdere minuten duurde.

Emotioneel
Ford heeft het hier duidelijk lastig mee. De acteur heeft natuurlijk al heel wat legendarische rollen gespeeld (denk bijvoorbeeld maar aan zijn Han Solo in Star Wars of Rick Deckard in het Balde Runner-tweeluik) maar hij moet wel een paar traantjes wegpikken, wetende dat dit zijn laatste keer is als Indy.

Bekijk het filmpje hieronder zelf.



NieuwsFilm

meest populair