Fan van de Netflix-hit 'The Witcher'? Dan moet je deze films absoluut kijken

Fan van de Netflix-hit 'The Witcher'? Dan moet je deze films absoluut kijken

Geweldige kijktips voor vanavond.

Een van de populairste series op Netflix is ongetwijfeld The Witcher. De serie, die is gebaseerd op de boekenreeks van Poolse schrijver Andrezj Sapkowski, is een geweldig fantasy-epos vol magie en monsters. Fan van The Witch? Dan moet je deze drie films absoluut een keer kijken.

Bekijk de afbeelding
Super, man
In The Witcher speelt Henry Cavill de gemuteerde zwaardvechter Geralt of Rivia (tot en met seizoen drie; in seizoen vier wordt hij vervangen door Liam Hemsworth). Hij laat zich inhuren om op monsters te jagen.

The Witcher is niet de enige franchise waar de populaire Britse acteur zijn gezicht aan verbonden had. Hij was ook jarenlang te zien in het superheldenuniversum van DC als Superman. Zijn debuut - Man of Steel (2013) - is een must-see voor de fan.

Man of Steel (2013)
Bekijk de afbeeldingRegie: Zack Snyder | Cast: Henry Cavill, Michael Shannon, Amy Adams, e.a.
De rondzwervende alienheld Kal-El, die als baby richting aarde werd gestuurd, moet zijn krachten verborgen houden voor de mensenwereld. Maar als Zod, een slechte generaal van zijn thuisplaneet Krypton, de aarde wil vernietigen, kan de man van staal niets anders dan in actie komen. Zo maakt de wereld kennis met Superman.



Sprookje met 'n twist
Voor wie op zoek is naar een fantasy-titel met een vergelijkbare vibe, is Hansel & Gretel: Witch Hunters (2013) een aanrader. Niet per se de beste film ooit, maar wel een 'guilty pleasure' voor op een saaie zaterdagavond.

In die film zijn de sprookjesfiguren Hans en Grietje geen onschuldige kinderen, maar volwassenen die - net als Geralt - jagen op kwaadaardige wezens. In dit geval komen die in de vorm van - je raadt het al - heksen.

Hansel & Gretel: Witch Hunters (2013)
Bekijk de afbeeldingRegie: Tommy Wirkola | Cast: Jeremy Renner, Gemma Arterton, Famke Janssen, e.a.
Hansel en Gretel werden als kinderen in het bos gedumpt door hun vader. Daar kwamen ze voor het eerst in aanraking met een heks. Nu ze volwassen zijn, werken broer en zus als premiejagers: overal ter wereld proberen ze heksen op te sporen en te doden. Door een aanstaande bloedmaan dreigen de twee met een nieuw soort kwaad geconfronteerd te worden. Aan de twee om het te stoppen.



Geschiedenislesje
Netflix ziet The Witcher duidelijk als zijn Game of Thrones: een belangrijk vlaggenschip voor de streamingdienst. Naast de hoofdserie zijn inmiddels ook de miniserie Blood Origin en animatiefilm Nightmare of the Wolf verschenen.

Deze prent is een must-see voor de fans, want de film duikt in de achtergrond van een belangrijkste personage: Vesemir (in The Witcher vertolkt door Kim Bodnia). Hij is de latere mentor en een goede vriend van Geralt.

The Witcher: Nightmare of the Wolf (2021)
Bekijk de afbeeldingRegie: Kwang II Han | Cast: Theo James, Mary McDonnell, Lara Pulver, e.a.
Vesemir ontsnapt uit armoede om een hekser te worden. Hij doodt als premiejager monsters voor geld en glorie. Hij heeft de opdracht gekregen om een dodelijk wezen uit te schakelen in de bossen aan de rand van het koninkrijk. Ondertussen wordt hij ervan verdacht zelf nieuwe monsters te creëren, zodat hij meer geld kan verdienen. Een tovenares met haar eigen plannen stuurt aan op oorlog.



NieuwsFilm

meest populair