Mysterieuze nieuwe film van 'The Florida Project'-regisseur is al helemaal opgenomen

Gaat het wederom een indiehit worden?


Eén van de grootste namen in de hedendaagse Amerikaanse indie-cinema is in het geheim gestart aan een nieuwe productie. Sterker nog, alle scenes van Sean Bakers mysterieuze project staan al op de filmrol sinds afgelopen maart.

De werktitel voor Bakers project is Anola en het wordt een liefdesverhaal dat zich afspeelt in Las Vegas en Upstate New York.

'Middle- and lower class'-portretten
In 2015 werd Baker bekend met de volledig op iPhone 5S-gedraaide tragikomedie Tangerine, twee jaar later brak hij pas écht door met het bitterzoete coming-of-age-drama The Florida Project.

In zijn films maakt hij veel gebruik van non-acteurs die hij simpelweg van straat plukt of via Instagram vraagt om auditie te doen. Ook schrijft hij zijn scripts (samen met Chris Bergoch) en monteert hij zijn eigen films waar hij momenteel dus hoogstwaarschijnlijk mee begonnen is.

Red Rocket
Twee jaar terug maakte Baker ook nog de geweldige zwarte komedie Red Rocket, waarin pornoster Rex terugkeert naar zijn geboortestadje in Texas en een relatie begint met een tienermeisje.


Bakers film werd genomineerd voor een Gouden Palm.

NieuwsFilm