The Florida Project

The Florida Project (2017)

Find Your Kingdom.

Een briljante maatschappelijke spiegel zonder moralistisch vingertje.
play

8,2 details

  • 111 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
111 Min Verenigde Staten

De zomervakantie van een zesjarig meisje en haar vrienden zit vol wonderen en avonturen. Tegelijk is het erg zwaar voor de ouders van de kinderen, want het zijn moeilijke tjden.

Regie
Sean Baker
Cast
Willem Dafoe, Jim R. Coleman, Caleb Landry Jones, Macon Blair, Karren Karagulian, Brooklynn Prince, Valeria Cotto, Bria Vinaite, Christopher Rivera, Sandy Kane, Jason Blackwater, Jim Coleman, Carl Bradfield, Sabina Friedman-Seitz, Kelly Fitzgerald, Mela Murder, Krystal Nicole Watts, Bronwyn Valley, Rosa Medina Perez, Patti Wiley, Jasineia Ramos, Josie Olivo, Aiden Malik, Edward Pagan.
Release
22.05.2017
Release NL
08.02.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Sean Baker | Cast: Brooklynn Prince (Moonee), Bria Vinaite (Halley), Willem Dafoe (Bobby), e.a. | Speelduur: 111 minuten | Jaar: 2017

Sean Baker brak vorig jaar door met zijn film Tangerine. Compleet opgenomen met een iPhone liet de filmmaker zien dat je niet altijd een groot budget nodig hebt om een goede film te maken. Hij werd uitgeroepen tot een van de grote talenten om in de gaten te houden, waardoor er extra veel druk lag op zijn opvolger The Florida Project .

We maken daarin kennis met een aantal bewoners van een motel, die net buiten de poorten van Disney World proberen het hoofd boven water te houden. Het jonge meisje Moonee en haar vriendjes lijken nog niet te beseffen dat ze aan het kortste eind hebben getrokken qua sociale status. Zij brengen de dagen door met kattenkwaad uithalen en geld lospeuteren van rijke toeristen voor softijsjes. Maar de ouders van Moonee en co dromen niet langer van een beter bestaan, omdat ze in het hier en nu moeten leven om de huur van het motel wekelijks voor elkaar te krijgen. Moonees moeder Halley verkoopt parfums aan toeristen, maar al snel blijkt dat ze er ook iets naast zal moeten doen om een dak boven hun hoofd te houden.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

The Florida Project Nieuwsberichten