Deze acteur verdiende goud geld aan 'Iron Man' voor maar twee uurtjes werk

Deze acteur verdiende goud geld aan 'Iron Man' voor maar twee uurtjes werk

Paul Bettany voelt zich er bijna schuldig door.

Als je denkt aan Iron Man denk je waarschijnlijk meteen aan Robert Downey Jr. Hij speelde de geliefde superheld behoorlijk wat jaartjes en kreeg ook elke keer optreden een flinke zak geld betaald. Hij was echter niet de enige acteur die bijna slapend rijk werd dankzij Marvel.

Downey Jr. kreeg voor elke blockbuster miljoenen betaald, maar heel erg gek is dit niet. Jarenlang was hij hét grote gezicht van het MCU. Andere acteurs krijgen echter ook behoorlijk goed betaald, soms voor maar weinig werk. Daar weet Paul Bettany alles vanaf.

Rol
Bettany is vandaag de dag bekend als superheld Vision, maar hij speelde ook al een rol in de allereerste Iron Man-film, namelijk J.A.R.V.I.S. Bettany heeft al eerder gezegd dat hij hiervoor veel meer betaald kreeg dan gedacht.

De acteur had nauwelijks voorbereiding nodig. Niet alleen kent hij het plot van de film niet, hij heeft de blockbuster zelf nog nooit gezien. Ergens is dit wel te begrijpen, want het enige wat Bettany hoefde te doen was enkele regeltjes voor te lezen.

Makkelijk
Bettany zei zelf al eerder: "Ik voelde me er bijna schuldig door. Het was de makkelijkste baan die ik ooit heb gehad. Ik hoefde maar zo'n twee uur te werken, kreeg er enorm veel voor betaald en ging toen op vakantie met mijn vrouw". Zeker niet verkeerd!

Bekijk alle J.A.R.V.I.S. scènes hieronder.



NieuwsFilm

meest populair