Robert De Niro haalt uit naar Donald Trump: "Hij is echt dom"

Robert De Niro haalt uit naar Donald Trump: "Hij is echt dom"

De acteur windt er geen doekjes om.

Afgelopen weekend vond de wereldpremière van Killers of The Flower Moon plaats op het filmfestival van Cannes. Tijdens de bijbehorende persconferentie haalde mede-hoofdrolspeler Robert De Niro uit naar oud-president Donald Trump.

Killers of The Flower Moon, de nieuwste film van Taxi Driver-regisseur Martin Scorsese, kreeg na zijn première een staande ovatie van maar liefst 9 minuten. Op de persconferentie die achteraf plaatsvond, deelde acteur Robert De Niro een flinke sneer uit naar Donald Trump.

"Stom"
Robert De Niro, bekend van o.a. The Godfather: Part II, speelt in Killers of The Flower Moon het personage William Hale. Tijdens de persconferentie schijnt de acteur een licht op de 'kwaadaardigheid' die centraal staat in de film.

"We moeten oppassen voor de banaliteit van het kwaad. We zien het ook terug in het heden, we weten allemaal over wie ik het heb - die gast is echt dom", aldus De Niro die refereert naar Donald Trump.

Vergelijkenis
De Niro geeft aan eigenschappen van Trump te herkennen in zijn eigen personage. Dat maakte het voor de acteur ook moeilijk om zich in te leven. "Ik snapte niet veel van mijn personage, aldus De Niro.



Het is niet de eerste keer dat Robert De Niro zich negatief uitlaat over Donald Trump. De acteur maakte in het verleden al meerdere statements en verklaarde hem onder andere voor gek.

Killers of The Flower Moon
Naast Robert De Niro, zijn andere rollen in Killers of The Flower Moon weggelegd voor Leonardo DiCaprio, Lily Gladstone en Brendan Fraser. Een paar dagen terug werd men getrakteerd op een eerste teaser trailer.



De film vertelt het verhaal van een reeks sinistere moorden op de olierijke Osage-indianen in Oklahoma in de jaren '20, en het daarbij behorende politieonderzoek.

Killers of The Flower Moon krijgt 19 oktober een release.

NieuwsFilm

meest populair