Algemeen

Del Toro wil Potter 7

door FilmTotaal op 10.01.2008 om 12:59 in Algemeen
Regisseur Guillermo Del Toro (Blade, Hellboy, Pan's Labyrinth) werd al eens benaderd voor een Potter-film, de derde om precies te zijn, maar die klus ging destijds niet door omdat Del Toro de films te luchtig vond. De Mexicaan liet echter enkele maanden geleden weten wellicht interesse te hebben voor de regie van de zevende film in de succesvolle reeks, Harry Potter And The Deathly Hallows, door de donkere toon die inmiddels is ingezet. Del Toro herhaalde deze week tegenover MTV nogmaals zijn interesse in het project.

“I’m definitely interested, now that the movies have grown darker. They have a contrast between the gloomy existence of the kid and the world he’s exposed to. They have evolved into a really nice universe.”

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Thiver

Avatar

Waarom... vertel me waarom wordt deze man in het geruchtencircuit toch gekoppeld aan zowat elke film die er gemaakt wordt?

Ramon van Dam

Avatar

Thiver "Waarom... vertel me waarom wordt deze man in het geruchtencircuit toch gekoppeld aan zowat elke film die er gemaakt wordt?"

Aan vrijwel elke fantasiefilm inderdaad, maar dat heeft er vast mee te maken dat een hoop mensen enorm onder de indruk zijn van zijn weergave van fantasy. Een goede mix van make-up, kostuums en CGI. Van mij mag 'ie!

merijnsa

Avatar

Van mij ook. Deel zeven verdient een geniale verfilming. Hopelijk wordt het net zo bijzonder als deel drie!

The Watcher

Avatar

Deel 3 was tot nu toe de enige geslaagde verfilming. Ben benieuwd naar de komende 2 films.

LuCos

Avatar

merijnsa "Van mij ook. Deel zeven verdient een geniale verfilming. Hopelijk wordt het net zo bijzonder als deel drie!"


Zeker! Ik ben zo bang dat de regiesseur die er nu is, of een ander regiesseur het gewoon gaat verpesten. en del toro zal het zeker niet slecht kunnen doen.

Het laatste boek (klas m in het engels) vond ik wel erg goed geschreven (eigenlijk wel filmisch zelfs)

Thiver

Avatar

Toen ik onlangs deel 7 aan het lezen was, drong het steeds meer tot mij door wat ik altijd al heb geroepen: ze hadden met de films moeten wachten tot alle boeken uit waren. Nu bestaan de boekbewerkingen steeds meer uit het weglaten van details terwijl de kracht van de boeken daar zo enorm in schuilt. Als het totale plaatje van tevoren duidelijk was geweest, haddenn de schrijvers er écht werk van kunnen maken: overbodige passages en personages eruit gooien, sommige dingen samenvoegen, meer hints inbouwen in de vroegere delen voor de latere en eventueel zelfs kleine dingetjes bijbedenken die het verhaal voor film interessanter maken.
Hopelijk komt men over een jaar of dertig nog eens met een complete serie-verfilming die dan niet zo krampachtig hoeft vast te houden aan de boeken.

Soldier

Avatar

Ik hoop dat deze regisseur het word, ik vond Pan's Labyrint heel goed. En ik hoop ook dat de film tenminste 3 uur duurt :E

LuCos

Avatar

Thiver "Toen ik onlangs deel 7 aan het lezen was, drong het steeds meer tot mij door wat ik altijd al heb geroepen: ze hadden met de films moeten wachten tot alle boeken uit waren. Nu bestaan de boekbewerkingen steeds meer uit het weglaten van details terwijl de kracht van de boeken daar zo enorm in schuilt. Als het totale plaatje van tevoren duidelijk was geweest, haddenn de schrijvers er écht werk van kunnen maken: overbodige passages en personages eruit gooien, sommige dingen samenvoegen, meer hints inbouwen in de vroegere delen voor de latere en eventueel zelfs kleine dingetjes bijbedenken die het verhaal voor film interessanter maken.
Hopelijk komt men over een jaar of dertig nog eens met een complete serie-verfilming die dan niet zo krampachtig hoeft vast te houden aan de boeken."


Wist je dat dat precies is wat ik ook dacht!!! Dat er een tv serie zou moeten komen. Maar danmisschien over 10 jaar... maar het enige nadeel daarvan is dat het wel ontzettend duur gaat kosten. Maarjah, dan heb je ook wat :p

merijnsa

Avatar

Ik denk dat er heel veel mensen zijn die bij het lezen van deel 7 dachten aan een tv-serie. Ik dacht het namelijk ook net als een vriend van me. Jammer dat het lastig is omdat series worden bekeken door plottwists etc. Harry Potter kent nu iedereen al.

LuCos

Avatar

merijnsa "Ik denk dat er heel veel mensen zijn die bij het lezen van deel 7 dachten aan een tv-serie. Ik dacht het namelijk ook net als een vriend van me. Jammer dat het lastig is omdat series worden bekeken door plottwists etc. Harry Potter kent nu iedereen al."


Ja dat klopt! Maar eigenlijk vind ik dat het enige nadeel van Harry Potter... Het is zo'n hype, of in iedergeval iedereen kent het al.

Kheb nu ook al weer gehoord dat deel 7 in 2 delen zou verschijnen, en dat Spielberg :| zich wel geroepen zou voelen als regiesseur.

Thiver

Avatar

LuCos "Wist je dat dat precies is wat ik ook dacht!!! Dat er een tv serie zou moeten komen."

Nah, een tv-serie hoeft van mij niet, hoor (sorry voor mijn verwarrende taalgebruik): in zeven films van 2,5 uur kun je volgens mij alles wel kwijt. Mijn voornaamste punt is dat Warner Bros. had moeten wachten met verfilmen tot de hele boekenreeks uit was.

NieuwsFilm

meest populair