Indiana Jones weer piepjong: Harrison Ford verdedigt dat acteurs in films er steeds vaker jonger uitzien dan ze zijn

Indiana Jones weer piepjong: Harrison Ford verdedigt dat acteurs in films er steeds vaker jonger uitzien dan ze zijn

Een goede ontwikkeling?

De langverwachte Indiana Jones-film maakt binnenkort zijn opwachting en is afgelopen week in Cannes al in première gegaan. In Dial of Destiny is de 80-jarige acteur Harrison Ford digitaal jonger gemaakt en daar is ondertussen best wat kritiek op gekomen. Hij verdedigt de techniek.

Het is de laatste keer dat Harrison Ford Indy zal vertolken. Een bijzondere mijlpaal voor de doorgewinterde acteur dus. Hij heeft dan ook al veel meegemaakt in zijn carrière. In Indiana Jones and the Dial of Destiny is hij digitaal jonger gemaakt.

Goed gebruik van gemaakt
"Dit is mijn gezicht", vertelde Ford over het trucje. De techniek heeft al regelmatig veel kritiek ontvangen. Een voorbeeld daarvan is The Irishman, waarin zowel Robert De Niro als Al Pacino digitaal werden verjongd.

"Het is geen photoshop-magie. Dit is gewoon hoe ik er 35 jaar geleden uitzag", deelt Ford. "Lucasfilm heeft ieder beeld van mij dat we in de afgelopen jaren samen hebben gemaakt. En daar hebben ze heel goed gebruik van gemaakt."

'Blij mee'
"Het is slechts een trucje, tenzij het wordt ondersteund door een verhaal. (...) Ik ben van mening dat zoiets op professionele manier wordt gebruikt. Ik ben er erg blij mee", aldus de acteur.



NieuwsFilm

meest populair