Stinkend naar bloed, poep en zweet: deze topacteur doet alles voor zijn nieuwe film

Stinkend naar bloed, poep en zweet: deze topacteur doet alles voor zijn nieuwe film

'Firebrand' kreeg een staande ovatie van 8 minuten, maar niet vanwege Law zijn geur.

Het is bekend dat sommige acteurs ver willen gaan voor hun rol. Dat gold ook voor Jude Law in zijn rol in Firebrand. Als koning Hendrik VIII droeg hij namelijk een speciaal op maat gemaakte parfum die rook naar "bloed, ontlasting en zweet".

Voormalig koning van Engeland, Hendrik VIII, had een discutabele reputatie te hebben. Dat bracht Law op een idee, zo zei hij na de première van Firebrand in Cannes: "Ik las verschillende interessante verslagen dat je Hendrik op drie kamers afstand kon ruiken. Zijn been was zo erg aan het rotten. Hij verborg het met rozenolie. Ik dacht dat het een grote impact zou hebben als ik vreselijk zou ruiken."

Speciale geurmix
Law vond een specialist in geuren die hem kon helpen in zijn rol. Hij legde uit: "Ze maakte heerlijke geuren, maar ook verschrikkelijke geuren. Ze kwam op de een of andere manier met deze buitengewone mix van bloed, ontlasting en zweet."

Firebrand richt zich op het laatste hoofdstuk van het leven van Hendrik VIII en zijn relatie met zijn laatste vrouw Katherine Parr, gespeeld door Alicia Vikander (Tomb Raider). Na de première kreeg de film een staande ovatie van acht minuten, die vroegtijdig eindigde omdat Vikander niet emotioneel wilde worden.

Jude Law
Jude Law is een Britse acteur die in enkele grote films heeft gespeeld als The Talented Mr. Ripley (1999) en The Grand Budapest Hotel (2014). Hij kreeg ook veel lof voor zijn rol als Dr. John Watson in de Sherlock Holmes-films.

Bekijk hier de persconferentie in Cannes waarin Law de gevolgen van zijn geur toelicht:


Bekijk hieronder nog een exclusieve clip van Firebrand:



NieuwsFilm

meest populair