Deze topacteur uit 'Star Wars' wees 'Jurassic Park' af, maar of hij ervan baalt..?

Hij had bijna nog een iconische filmreeks op zijn naam.


Harrison Ford is een iconische acteur die vooral bekend staat om zijn rollen in filmreeksen als Star Wars, Indiana Jones en Blade Runner. De 80-jarige acteur maakt binnenkort ook nog zijn debuut als Thunderbolt Ross in het Marvel Cinematic Universe. Wist je dat de acteur bijna nog zo'n grote franchise op zijn naam had?

Regisseur Steven Spielberg en Harrison Ford hebben tot op heden vier films samen gemaakt. Dit zijn allemaal films uit de Indiana Jones-reeks, maar Ford had de kans om de hoofdrol in een andere geliefde Spielberg-film te spelen, namelijk Jurassic Park.

Jurassic Park
In 2011 waren Ford en Spielberg deel van een Q&A ter ere van de dertigste verjaardag van Raiders of the Lost Ark, de eerste film die ze samen maakten. Tijdens de Q&A grapte Ford dat Spielberg hem alleen maar vroeg om in Indiana Jones-films te spelen.

Spielberg onthulde dat dit niet waar is en herinnerde Ford aan het volgende: "Ik moet dit corrigeren. Weet je aan wie ik Jurassic Park heb aangeboden? Deze man. Alan Grant, ik heb deze man eerst aangeboden."

Alan Grant
Alan Grant is de inmiddels iconische rol in de Jurassic Park-reeks die door Sam Neill vertolkt wordt. Neill heeft de rol onlangs nog gespeeld in Jurassic World: Dominion. Hierin keerden originele sterren Laura Dern en Jeff Goldblum ook terug als Ellie Satler en Ian Malcolm.


Harrison Ford in plaats van Sam Neill in de rol van Alan Grant is moeilijk voor te stellen. Dit zegt natuurlijk veel over de performance van Neill. Alan Grant en Sam Neill zijn onafscheidbaar, net zoals Harrison Ford zelf onafscheidbaar is van Indiana Jones.

Ford vertelde waarom hij geen interesse had in de rol: "Ik vond de rol en het verhaal als geheel niet bij mij passen. Weet je, het is gewoon niks voor mij, schreeuwend rondrennen in een dino-pretpark. En nu ik de film ervaren heb, kan ik niet anders zeggen dan dat ik de juiste beslissing heb genomen."

Indy
Harrison Ford is deze zomer nog één laatste keer te zien als Indiana Jones in Indiana Jones and the Dial of Destiny, de vijfde en laatste film in de reeks.


Indiana Jones and the Dial of Destiny is vanaf 28 juni te zien in de Nederlandse bioscopen. In plaats van Steven Spielberg heeft nu James Mangold (Logan, Ford v Ferrari) de regie op zich genomen.

NieuwsFilm